Radikali za opšte izbore

Lokalne vesti - Utorak 28.04.2015 - 11:26

OO SRS za Pčinjski okrug u utorak je u Vranju najavio održavanje Devetog otadžbinskog kongresa koji će biti održan 30. maja.

Čelnici radikala oštri prema Vladi - foto T. Stamenković Čelnici radikala oštri prema Vladi - foto T. Stamenković

Goran Čvorović, predsednik OO SRS-a za Pčinjski okrug kazao je da će kongres označiti početak  ubrzanih priprema SRS-a  za izbore.

- Mišljenja smo da se ove godine moraju održati lokalni i pokrajinski  izbori, a mi ćemo učiniti sve što  je u našoj moći da nateramo režim  na raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

Izbori su neminovnost,  jer režim nije sposoban da reši nagomilane  ekonomske i socijalne probleme.

Probleme u društvu treba da rešavamo na izborima, a ne na ulici – kazao je Čvorović.

Čvorović je kazao da će u Nišu u sredu biti održan miting radikala  na kome će se okupiti građani koji veruju Vojislavu Šešelju i SRS .

Prema njegovim rečima cilj mitinga nije da se okuplja članstvo iz cele Srbije već da se vidi da je snaga radikala realna i iz dana u dan kako je ocenio sve veća.

Radivoje Đedović, podpredsednik Gradskog odbora SRS-a u Vranju kazao je da radikali upozoravaju režim  da se ne poigrava sudbinom budućih penzionera  s obzirom da su sadašnje penzionere doveli do prosjačkog štapa .

- Uvođenje obaveznog privatnog penzijskog osiguranjadovelo bi do potpunog ukidanja  državnog penzijskog sistema  i gašenja državnog penzijskog fonda -  kazao je Đedović.

Doktor Slavko Živković, predsednik Saveta za zdravstvo kazao je da je najnovija ocena Svetske banke  da je u Srbiji prevelik broj sudija  i da je neophodno uvođenje moratorijuma  na izbor novih sudija  direktno mešanje u organizaciju sudske grane vlasti.

- SRS upozorava predstavnike režima  da se okane podaničke politike   i ne postupaju po nalogu Svetske banke već već isključivo po ustavu i u interesu Srbije i njenih građana – kazao je Živković.

Radikali su se osvrnuli i na godišnjicu rada Vlade ocenjujući da je ponižavanje naroda i pored samohvale premijera o uspesima iste, sve veće, jer kako su naveli država problem neplaćenih računa za struju rešava tako što porodici u Nišu prodaje kuću kako bi se namirio dug.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: