Radnici Pekare najavljuju protest

Lokalne vesti - Petak 18.09.2015 - 11:23

Radnici Fabrike hleba i mleka iz Vranja, poznatije kao Gradska pekara, najavili su za ponedeljak proteste, zbog ponašanja stečajnog upravnika Branislava Milosavljevića.

Nema mira u Gradskoj pekari FOTO OK Radio Nema mira u Gradskoj pekari FOTO OK Radio

Vlastimir Mihajlović, predstavnik sindikata “Nezavisnost” u ovom preduzeću, kaže da je u četvrtak 78 radnika  ovog preduzeća trebalo da se sastane sa stečajnim upravnikom Milosavljevićem, kako bi ostvarili svoja prava.

- On odlaže sastanak, za sedam do deset dana, a trebalo je da se sastanemo u četvrtak, kako bi preuzeli potrebnu dokumentaciju.

To je kasno za nas, jer 15 do 45 dana imamo rok da prema Fondu solidarnosti predamo potraživanja.

Radnicima se duguje po 17 zaostalih plata, u proseku oko 25.000 dinara – kaže Mihajlović

On dodaje da je Milosavljević zabranio radnicima da protestuju u krugu fabrike, ali i da će oni ipak to učiniti jer smatraju da imaju pravo na tako nešto.

Direkcija za upravljenje oduzetom imovinom je pre  dve godine  oduzela Pekaru od Milorada Stojmenovića.

Država sumnja da je on bio samo fiktivni vlasnik, a da je firma kupljena novcem Bobana Stoiljkovića Đure, koji je hapšen i procesuiran kao pripadnik grupe oko Darka Šarića.  

Početkom ove godine, Pekara je otišla u stečaj.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: