RASADNICI spremni, Agencija koči!

Lokalne vesti - Petak 01.04.2016 - 19:00

Vranje - Agencija za privatizaciju iz samo njima poznatih razloga ne oglašava prodaju „Rasadnika“ iz Vranjske Banje i pored toga što je banjska opština tamo predala svu neophodnu dokumentaciju još 14. januara ove godine.

Rasadnici: Ima i kupaca, samo nema volje FOTO: screenshot promo TO Vranje Rasadnici: Ima i kupaca, samo nema volje FOTO: screenshot promo TO Vranje

Predsednica Gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović kaže da je sve spremno za ponovnu prodaju ovog preduzeća, ali da proces prodaje tapka u mestu, iz nepoznatih razloga.

- Stečajni upravnik je završio posao, izvršena je procena kapitala, opština je  svu dokumentaciju predala Agenciji za privatizaciju, ali već dva i po meseca se ništa ne dešava.

Mi, kao zainteresovana strana, redovno  zovemo Agenciju, međutim, njihovo jedino obrazloženje je da imaju mnogo predmeta, i tako već dva i po meseca.

Stiče se utisak da neko namerno koči prodaju ovog banjskog preduzeća
– kaže Sotirovićeva.

Za kupovinu „Rasadnika“ se već javilo nekoliko firmi, koje su poslale pisma o zainteresovanosti za kupovinu i čekaju da Agencija za privatizaciju oglasi prodaju na svom portalu.

- Zainteresovane su dve firme iz Makedonije, najpre „Delta Holding“ iz Kočana, zatim se javila još jedna firma iz Đevđelije i još nekoliko iz Beograda.

Lokalna samouprava je zainteresovana da se pitanje „Rasadnika” što pre reši, jer imamo obećanje nekih zainteresovanih kupaca da bi mogli da otvore čak stotinak novih radnih mesta.

- Sve što treba da se uradi je da neko od nadležnih u Agenciji za privatizaciju pregleda dokumentaciju i oglasi prodaju, ali kako se to ne dešava od 14. januara, stičem utisak da to neko ne želi da reši.

Kao da se sve vrti oko Beograda i kada pozovemo Agenciju, osećamo se kao poslednja rupa na svirali
– iznosi Sotirovićeva.

Inače, „Rasadnici“ se prodaju po drugi put, nakon neuspešne prve privatizacije 2007. godine.

„Jugotehnika“ iz Niša je kupila banjsko preduzeće za 25 miliona dinara, ali je kasnije ugovor raskinut i „Rasadnici“ su ušli u stečaj.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: