RASPAD odborničke grupe SPS-a

Lokalne vesti - Četvrtak 12.01.2017 - 12:28

Odborničku grupu “Zajedno za Vranje” koju u Skupštini grada predvodi SPS napuštaju članovi koji nisu iz redova ove partije, saznaje OK Radio.

Odbornička grupa SPS-a, u celosti FOTO OK Radio Odbornička grupa SPS-a, u celosti FOTO OK Radio

Iako je to prošlo gotovo nezapaženo, Dragan Janjić iz  grupe građana “Probudimo Vranje” sa izborne liste “Zajedno za Vranje” kaže da on već neko vreme nije član odborničke grupe pod vođstvom SPS-a.

- Nisam više u ovoj odborničkoj grupi. Mi smo već poslednje dve skupštine odvojeni od SPS-a, čak nismo ni sedeli zajedno – kaže Janjić.

U budućem periodu, Janjić navodi da će u lokalnom parlamentu delovati kao samostalni odbornik prema programu koji je predstavljen tokom predizborne kampanje.

- Za sada nemam planove niti dogovore oko ulaska u odborničku većinu – kratko odgovara Janjić.

Sa svoje strane šef odborničke grupe “Zajedno za Vranje” Zoran Antić stanje u grupi za OK Radio ocenjuje kao redovno.

- Sa ljudima sam se poslednji put video na kratko dan ili dva nakon Nove godine i nemam nikakve zvanične informacije – kaže Antić.

Prema nekim izvorima, još jedna članica odborničke grupe “Zajedno za Vranje” iz redova grupe građana “Jedinstveni za Vranje” Ivana Tasić je napustila grupu i prešla u SNS.

Tasićeva je zaposlena u Skijalištu “Besna Kobila”, koje je po odluci Skupštine grada u likvidaciji, a po planu radnike ove firme bi trebalo da preuzme Turistička organizacija Vranja.

Ivana Tasić nije odgovarala na pozive redakcije OK Radija, a navode o njenom prelasku u SNS nije mogao da potvrdi ni šef vranjskih naprednjaka u lokalnom parlamentu Goran Nikolić.

- Nemam takvih informacija. Znam da članovi njihove odborničke grupe iz redova grupa građana više nisu sa SPS-om i to je sve.

Sa Ivanom Tasić je bilo ličnih kontakata, ali ne i dogovora oko prelaska u SNS
– odgovara Nikolić.

Što se Tasićeve tiče, Antić takođe tvrdi da nema nikakve zvanične informacije, ali kaže da je moguće da se priklonila većini.

- Pretpostavljam da je moguće zbog pritisaka koje ima u preduzeću Dejana Manića Mande, zbog situacije oko prespajanja javnih preduzeća i nove sistematizacije.

Dakle, to je verovatno plod političkih pritisaka, pa je morala da pređe tamo kako ne bi ostala bez posla
– navodi Antić.

Grupa građana “Jedinstveni za Vranje” je formirana od strane bivših članova URS-a i u prekomponovanju lokalne političke scene u periodu pred aprilske izbore priklonila se SPS-u.

Ipak, jedan od nesocijalističkih članova odborničke grupe “Zajedno za Vranje”, doktor Mladen Kostić, koji se na listi našao kao nezavisni kandidat, kaže da ostaje na svom mestu i da do daljeg ne napušta grupu.

Grupa “Zajedno za Vranje” ima ukupno 15 odbornika u lokalnom parlamentu i uz DS čini jedinu opoziciju vladajućoj većini koju čine koalicija oko SNS, SDS, SDPS i JS.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: