Raspisani izbori u vranjskom SDS-u

Lokalne vesti - Subota 15.07.2017 - 11:20

Članovi Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju će 29. jula izabrati novi Gradski odbor i njegovog predsednika.

Deo ranijeg odbora SDS-a FOTO OK Radio Deo ranijeg odbora SDS-a FOTO OK Radio

Izvršni odbor SDS-a je doneo odluku da se izbori u Vranju sprovedu nakon što je dosadašnji Gradski odbor raspušten pre godinu dana.

Sve pripremne aktivnosti za izbore su obavljene i svi uslovi predviđeni statutom stranke su ispunjeni, kaže poverenik SDS-a za Vranje Dušan Jovanović.

- Članovi partije trenutno podnose kandidature za članove Gradskog odbora i za njegovog predsednika.

Na osnovu liste kandidata, vranjske socijaldemokrate će imati priliku da u subotu 29. jula izaberu organe stranke.


Ja sam odredio birački odbor i izbornu komisiju koja je zadužena da prati tok glasanja.

Glasanje je tajno i biće održano u prostorijama stranke od sedam do 19 časova
– kaže Jovanović.

Do sada je podneto dvadesetak kandidatura za 18 članova Gradskog odbora SDS-a, ali poverenik Jovanović nije mogao da precizira koliko je kandidata za prvog čoveka stranke u Vranju.

- Još uvek traje podnošenje kandidatura i sve to evidentira tehnička služba stranke.

Ja ću se kandidovati za Gradski odbor, ali lično nemam pretenzije da budem predsednik.

Nadam se da će sve proteći regularno i da će novi Gradski odbor nastaviti da se bavi redovnim političkim aktivnostima, kao i da ćemo iznaći način da kao stranka doprinesemo razvoju našeg grada i boljem životu građana Vranja
– kaže Jovanović.

Gradski odbor SDS-a raspušten je neposredno nakon što je ova stranka postala deo vladajuće koalicije u Vranju, što je bilo u suprotnosti sa odlukom centrale da se ne stupa u saradnju sa SNS-om ni na jednom nivou.

Tadašnji Gradski odbor je jednoglasno odlučio da se uđe u partnerstvo sa naprednjacima, a Igor Andonov, prvi čovek stranke u Vranju je to obrazložio činjenicom da stranački funkcioneri iz „kruga dvojke“ sigurno ne znaju bolje šta je dobro za Vranjance od njih samih.

Prvi poverenik za Vranje nakon raspuštanja bio je Leskovčanin Nenad Zdravković, ali kako, po tvrdnjama ovdašnjih socijaldemokrata, nijednom nije došao u Vranje, dužnost poverenika je marta ove godine poverena Dušanu Jovanoviću.

Dušan Jovanović je načelnik službe Transfuzije Opšte bolnice u Vranju.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: