Raspušten banjski odbor SDS-a

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.06.2016 - 11:35

Vranje – Predsedništvo Socijaldemokratske stranke je u nedelju u pisanom saopštenju saopštilo da ova stranka neće sarađivati sa SNS-om ni na jednom nivou i da je zbog pravljenja koalicije sa naprednjacima raspušten odbor te stranke u Vranjskoj Banji.

Novo rukovodstvo Vranjske Banje FOTO D. Ristić/OK Radio Novo rukovodstvo Vranjske Banje FOTO D. Ristić/OK Radio

Slavica Sotirović, podpredsednica OO SDS-a u Vranjskoj Banji i jedina odbornica ove stranke u lokalnom parlamentu odluku Predsedništva SDS-a smatra nerazumnom i neprincipijelnom.

- Mi smo već bili u koaliciji sa naprednjacima u protekle dve i po godine, ostvarili smo impresivne rezultate i vrh stranke nije imao nikakve primedbe.

Ne razumem zašto bi se sada raspuštao odbor ako smo mi samo nastavili saradnju sa koalicionim partnerima iz SNS-a.

Odluka je neprincipijelna je zbog toga što je odbor u Staroj Pazovi na primer, već napravio koaliciju sa SNS-om i nije raspušten, a u opštini Stari Grad odbornici SDS-a su u koaliciji sa radikalima
– kaže Sotirovićeva.

Ona ističe da je i Izvršni i Opštinski odbor SDS-a u Vranjskoj Banji dao gotovo jednoglasnu podršku otpočinjanju pregovora sa naprednjacima oko formiranja koalicije.

- Jedino je predsednik Opštinskog odbora Slobodan Pejić bio protiv te odluke i on je zbog toga i podneo ostavku.

Mislim da je i to jedan od faktora koji je doprineo da Predsedništvo SDS-a donese odluku o raspuštanju našeg odbora
– smatra Sotirovićeva.

U međuvremenu, čeka se konačna odluka koju će doneti Glavni odbor stranke.

- Još uvek nemamo informaciju kada ćebiti održana sednica Glavnog odbora, ali očekujemo da će to biti vrlo skoro – odgovara Slavica Sotirović.

Podsetimo, koalicija između SNS-a i SDS-a u Vranjskoj Banji je ozvaničena na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta 27. maja.

Slavica Sotirović je jedina odbornica socijaldemokrata u Vranjskoj Banji i uz devet odbornika naprednjaka, deo je vladajuće većine u ovom mestu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: