Rebalans i zaduživanje prošli BEZ RASPRAVE!

Lokalne vesti - Utorak 13.09.2016 - 11:54

Nikad ni kraće sednice Skupštine, ni dužeg dnevnog reda, opšti je utisk posle održavanja 4. sednice Skupštne Vranja u ovom sazivu.

Skupština radila po ubrzanom tempu FOTO D. Ristić/OK Radio Skupština radila po ubrzanom tempu FOTO D. Ristić/OK Radio

Za nešto manje od tri sata odbornici su, snagom većine, doneli odluku o rebalansu budžeta, o novom zaduživanju, razrešili pet starih i postavili pet novih direktora, doneli još nekolika kadrovska rešenja

U ovom času, može se oceniti bez opasnosti da se skrene u nejasno, da Vranje nema opoziciju. Da je ima, sednica bi trajala bar sat vremena duže. Ovako…

Odbornici su najpre izglasali rebalans budžeta vredan 2.98 milijardi dinara, uz deficit (unapred planirani manjak) od 266,3 miliona dinara.

Potrebna sredstva za finansiranje fiskalnog deficita biće obezbeđena iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina i primanja od zaduživanja, čulo se na Skupštini.

 Prema rečima člana Gradskog veća Ivana Stankovića, za finansiranje ukupnih obaveza nedostaju 430 miliona dinara.
 
Odbornici su usvojili i Predlog odluke o zaduživanju grada Vranja radi finansiranja kapitalnih ulaganja.

Stanković ističe da će kreditnim zaduženjem, sa kamatama ispod 3%, za godinu dana gradski budžet biti rasterećen za oko 95 miliona dinara u narednih godinu dana.

Odbornici su dali saglasnost  i na uspostavljanje hipoteke na nepokretnosti u svojini grada Vranja.

 Kako je rečeno, cilj je obezbeđivanje potraživanja Ministarstva finansija - Poreska uprava - Regionalni centar Niš - Filijala Vranje, po osnovu poreske prijave - PDV, za mesec maj, u iznosu od 42,9 miliona dinara.

Odbornici su usvojili i Odluku o usklađivanju poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Vranje sa novim Zakonom o javnim preduzećima, o čemu je govorio Marko Tričković, sekretar Skupštine grada.

Skupština je postavila i pet novih direktora, o čemu možete pročitati u posebnoj vesti.

Usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju Gradske izborne komisije u stalnom sastavu i imenovana Dušica Petrović, dipl. inž. arhitekture za Glavnog urbanistu grada Vranja na period od četiri  godine.

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: