Reči lete, ZAPISANO OSTAJE

Lokalne vesti - Petak 06.10.2017 - 11:56

U Galeriji narodnog muzeja u Vranju će u petak sa početkom u 19 časova, biti predstavljena monografija "Reči lete, zapisano ostaje", autora Slavice Cvetković i Marine Janjić, o životu i delu dr Jovana Lj. Janjića, jednog od naših najznačajnijih filologa.

Život i delo dr Jovana Lj. Janjića među koricama monografije Život i delo dr Jovana Lj. Janjića među koricama monografije

Monografija se sastoji iz dva dela: u prvom, novinarka Slavica Cvetković razgovara sa Janjićem o njegovom životu i radu, od ranog detinjstva do zrelog doba.

Drugi deo se sastoji od bibliografije poznatog filologa, koju je priredila Marina Janjić.

O knjizi će, pored autora, govoriti i dr Ljubiša Rajković Koželjac, autor predgovora i recenzenti Žaklina Jovanović i Miodrag Marković.

Dr Jovan Lj. Janjić rođen je 1934. godine u Rataju kod Vranja.

Završio je jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Skoplju, specijalističke studije iz metodike nastave srpskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu i magistarske iz književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gde je i doktorirao.

Predavao je srpski jezik i književnost u osnovnim i srednjim školama, bio direktor gimnazije, a najduže, prosvetni savetnik za srpski jezik i književnost.

Bogato školsko iskustvo i rezultate stručnog i naučnog rada uobličio je u više od stotinu priloga u časopisima i zbornicima, u saopštenjima podnošenim na domaćim i međunarodnim naučnim skupovima i u tridesetak posebnih knjiga.

Izdavač monografije je gradski odbor SUBNOR-a, a objavljivanje je finansijski podržao Grad Vranje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: