Red, rad i disciplina: Stiže ELEKTRONSKA KONTROLA činovnika

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 10:28

Gradska uprava grada Vranja planira da pojača disciplinu svojih zaposlenih time što će nabaviti elektronski sistem za kontrolu dolaska i odlaska sa posla.

Stroža kontrola dolaska i odlaska sa posla FOTO: D. Ristić/OK Radio Stroža kontrola dolaska i odlaska sa posla FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovaj sistem bi trebalo da bude instaliran u najskorije vreme, a do tada će se evidencija poštovanja radnog vremena voditi na tradicionalan način, uz pravilnu evidenciju.

Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o sadržini i načinu vođenja evidencije o prisutnosti na radu izabranih lica u Gradskom veću i Gradskoj upravi grada Vranja.

Pravilnik je donet na preporuku Državne revizorske institucije, jer takva evidencija do sada nije vođena.

U budućem periodu, planira se uvođenje savremenog, elektronskog sistema za evidenciju dolaska i odlaska sa posla, potvrđuje zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

- To je sasvim normalna stvar u normalnim sistemima, sada je 2017. godina i moramo da idemo u korak sa vremenom.

Svako od zaposlenih u Gradskoj upravi imaće elektronsku karticu sa svojim imenom i prezimenom i učitavaće je prilikom ulaska i izlaska iz zgrade
– kaže Antić.

Drugi razlog je pojačavanje radne discipline među gradskim činovnicima.

- Disciplina je dobra, ali naravno da uvek može bolje, jer ako ja kao zamenik gradonačelnika na vreme dolazim na posao, moraju i ostali zaposleni.

To je najmanje što se očekuje od njih, naravno uz izvršavanje radnih obaveza
– navodi zamenik gradonačelnika.

Novi sistem će biti uveden putem raspisivanja javne nabavke do kraja ove ili početkom naredne budžetske godine, kaže Antić i dodaje da će to biti dugoročno rešenje.

- Ne bih da licitiram sa brojkama koliko će to da košta, ali gledaćemo, naravno, da u skladu sa politikom štednje, prođemo što jeftinije – navodi Nenad Antić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: