Registracija skuplja od auta!

Lokalne vesti - Četvrtak 16.07.2015 - 13:24

Na nedavnoj izložbi automobila u Vranju, jedan „jugić“ privukao je pažnju posetilaca, ali ne zbog izgleda, već zbog registracije.

oko 800 evra kosta ovakva tablica FOTO: A. Stojkovic oko 800 evra kosta ovakva tablica FOTO: A. Stojkovic

Oznaka na ovom jeftinom, ali doduše sređenom automobilu glasi VR-MILOŠ.

– Vidi se da je čovek dosta ulagao u automobil, što para, što truda, ali mi je svakako smešno što ovakvu registraciju vidim na „jugiću“.

Ipak, te skupe oznake stavljaju oni koji imaju dosta para, besna kola i po meni malo ukusa – kaže jedan od posetilaca izložbe.

Na portalima za prodaju automobila, jedna „zastava jugo“ košta od 250 do 700 evra, u zavisnosti od modela, godine proizvodnje i stanja.

Za ovakvu registraciju, vlasnik automobila morao je da plati oko 800 evra, što je više od cene celog automobila.

- Na tablicama po izboru mogu se naći slova ili kombinacija brojki i slova , pod uslovom da značenje znakova ne narušava pravni poredak ili je sadržaj provokativan i nemoralan.

Za takve tablice potrebno je plati iznos od od 87.530 dinara.

Vlasnik vozila, kao svoj registarski broj, može izabrati najmanje tri, a najviše pet slovnih znakova, odnosno kombinaciju slova i brojeva.

Tablica po izboru važi sedam godina od dana izdavanja registarskih tablica – saopštavaju u saobraćajnoj policiji.


tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: