Rekonstrukcija GRADSKOG PARKA na čekanju

Lokalne vesti - Četvrtak 16.11.2017 - 10:34

Gradska uprava Vranja donela je odluku o obustavi postupka javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Gradskog parka.

Bora još čeka na Koštanino društvo FOTO: S. Tasić/OK radio Bora još čeka na Koštanino društvo FOTO: S. Tasić/OK radio

Zbog toga će planirana rekonstrukcija Gradskog parka morati da sačeka novu javnu nabavku.

Zbog nedostataka, odbijena je ponuda jedinog ponuđača koji je učestvovao na ovom tenderu, preduzeća „Aqua Art Project“ iz Beograda.

Prema podacima sa zvaničnog gradskog sajta, njihova ponuda bila je vredna nešto više od 800.000 dinara bez PDV-a, a procenjena vrednost javne nabavke iznosi 1,5 milion dinara bez PDV-a.

Inače, od zainteresovanih ponuđača za ovaj posao zahteva se da u projektu bude obavezno isplanirano uspostavljanje letnje scene u delu gde se nekada  nalazila “kućica strave” koja je u međuvremenu srušena.

Takođe, u javnom pozivu piše i da je potrebno da se projektuje muzički paviljon, sličan paviljonu u Zrinjevačkom parku u Zagrebu.

Planira se i rekonstrukcija postojećih staza, izgradnja novog dečijeg igrališta kao i zamena metalne ograde oko igrališta, živom ogradom. Novi projekat rekonstrukcije trebalo bi da obuhvati i zamenu kompletnog mobilijara, i to klupa, đubrijera, žardinjera i kandelabara.

- Treba projektovati fontanu u baroknom stilu ispred spomenika Bori Stankoviću, dok u centralnom delu fontane može doći u obzir skulptura Koštane iz mlađih dana u prirodnoj veličini od bronze, s tim da se voda lagano preliva preko tela.

Zelene površine dodatno obogatiti zelenilom, potrebno je i predvideti obnovu i formiranje travnjaka na ogoljenim površinama nastalim usled intenzivnog korišćenja i velike frekventnosti
- navodi se u pozivu za javnu nabavku.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: