Rekonstrukcija škola u Vranju u TRI SMENE

Lokalne vesti - Utorak 21.02.2017 - 10:24

U osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“ u Vranju zamenjena je spoljna stolarija, a trebalo bi još da se uradi postavljanje novih podova i rekonstrukcija krova na obe zgrade.

Sredstva za ove radove je krajem prošle godine odobrila  Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, i to u vrednosti od 116 miliona dinara.

Dušan Stevanović, direktor O.Š. “Vuk Karadžić”, kaže da je obnova škole počela za vreme zimskog raspusta.

- Dogovorili smo se da napravimo novu dinamiku rada škole, tako da nam sada zbog radova na rekonstrukciji deca idu u tri smene.

Učionice u kojima su bili viši razredi su  već osposobljene za nastavu, i tu se časovi drže u tri smene, dok se prostorije gde su deca iz nižih razreda trenutno renoviraju.

Nadam se da ćemo se uskoro vratiti na običajen režim rada, najviše za dvadesetak dana, jer zamena krova ne zahteva izmeštanje dece iz učionica
- kaže Stevanović.

Vrednost radova u “Vuku” je 55 miliona dinara, dok je ostatak od 61 miliona dinara  namenjen za renoviranje O.Š. “Svetozar Marković”.

Tijana Đokić, direktorka ove škole, navodi da se i u ovoj ustanovi radovi odvijaju po planiranoj dinamici.

- Zamenjeni su svi prozori, trebalo bi da se zamene i vrata na svim prostorijama, a radi se i na poboljšanju osvetljenja.

Mi ne idemo u tri smene, nastava se odvija u dve smene, jer smo najveći deo posla završili za vreme zimskog raspusta.

Od planiranih radova bi trebalo da se uradi još zamena krova i postavljanje novih sanitarnih čvorova
- kaže Đokićeva.

Rok za završetak svih radova u okviru ovih projekata je 120 radnih dana, tako da se očekuje da najkasnije sa početkom naredne školske godine škole budu “kao nove”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: