RESTART: Trčimo maraton, a ne sprint

Lokalne vesti - Četvrtak 11.06.2015 - 11:33

Na javnoj sceni u Vranju funkcioniše još jedna nova politička organizcija, pokret „Dosta je bilo - restart“.

Ivanović je korodinator Ivanović je korodinator "Restarta" za Vranje, FOTO S. Stojković

Vranjski ogranak, ili kako oni kažu lokalni tim pokreta oličenog u pojavi nekadašnjeg ministra finansija Saše Radulovića, vode sasvim mladi ljudi, koji svoje mesto u politici nalaze isključivo u ideji da je krajnje vreme i da se nešto uradi.

Dragan Mitić, predstavnik lokalnog tima „Restarta“ za medije, kaže da kancelarija funkcioniše od 1. aprila, a da je pokret dobio vranjsku organizaciju još 20. novembra prošle godine.

On kaže da „Restart“ ima 10 aktivnih i još toliko pridruženih članova, i da se finansira isključivo od donacija članstva, koje iznose minimalno 200 dinara za mesec dana.

- Ko ne plati članarinu, ne može ni biti član. Samo tako možemo da živimo, bez pomoći javnih preduzeća i tajkuna - kaže Mitić.

Koordinator odbora Vladica Ivanović kaže da je Pokret već imao jednu uličnu akciju, protiv smanjenja penzija, i tom prilikom prikupio oko 200 potpisa, a da ima u planu slične aktivnosti.

- Imali smo i gostovanje Saše Radulovića, koje je bilo veoma kvalitetno posećeno. Imamo i FB stranu, koja ima oko 500 lakova.

Imali smo na izborima oko 470 glasova, a računamo da možemod a dostignemo 700 do 800, za sada. Ali, mi trčimo maraton, a ne sprint - kaže Ivanović.

Ovi mladi ljudi, kojima je ovo prvo političko iskustvo, kažu da za sada neće stupati ni u kakve koalicije sa strankama, ali da su bliski sa udruženjem „Za naše Vranje“, koje ima prostorije na istom etažu Bid - zone.

Kao osnovne ideje svog delovanja oni navode borbu protiv partijskog zapošljavanja i za potpunu transparentnost javnog trošenja para na svim nivoima.

- Nešto se mora menjati, pa mi moramo da živimo ovde. Lično, pokušaću da uradim nešto, da me ne grize savest.

Na izbore idemo sami, možda sa nekim udruženjem građana ili strankama manjina - objašnjava Ivanović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: