RIK: Teške greške u Vranju i Surdulici

Lokalne vesti - Utorak 26.04.2016 - 08:30

Vranje - U Pčinjskom okrugu glasalo se na 353 biračkih mesta sa kojih je u Republičku izbornu komisiju (RIK) poslato 14 zapisnika o radu biračkog odbora, koji su imali greške.

RIK ustanovio teške zapisničke greške FOTO: OK Radio RIK ustanovio teške zapisničke greške FOTO: OK Radio

Teške greške u zapisnicima uočene su na dva biračka mesta u Vranju (65 i 66) i na sedam mesta u Surdulici (5, 15, 21, 32, 37, 38, 39), pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku i RIK-a.

U teške greške u zapisniku računa se situacija u kojoj se ne podudaraju brojevi zbira važećih i nevažaćih listića sa brojem ukupnog broja listića, ili nepodudarnost broja ukupno važećih glasačkih listića i zbira glasova svih stranaka.

Jedina opština u Pčinjskom okrugu u kojoj nije bilo greške ni u jednom zapisniku je Bosilegrad.

RIK će u sredu rešavati o greškama u zapisnicima, ako se za neku od teških grešaka ispostavi da je namerna, odnosno da nije u pitanju tehnička greška (u pisanju, recimo) na tom mestu će bti ponovljeno glasanje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: