RIK: U Vranju teško izborno MEŠETARENJE

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 08:05

Republička izborna komisija (RIK) donela je na svojoj 37. sednici odluku da se ponište rezultati izbora u Vranju na biračkom mestu broj 79.

Ilustracija: Izbori u Tibuždu neće biti ponovljeni FOTO OK Radio Ilustracija: Izbori u Tibuždu neće biti ponovljeni FOTO OK Radio

U obrazloženju odluke stoji da, nakon uvida u izborni materijal, na ovom biračkom mestu, kao i na još 13 u Srbiji, nije bilo moguće utvrditi volju birača.

Biračko mesto broj 79 nalazi se u selu Tibužde i tokom izbornog dana nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

Međutim, nakon brojanja glasačkih listića, utvrđeno je da se njihov broj ne poklapa sa prijavljenim brojem izašlih glasača na ovom biračkom mestu, kaže naš sagovornik iz RIK-a.

- Prema zapisniku sa izbora, u biračkoj kutiji je nađeno više listića nego što je registrovano izašlih birača – kaže sagovornik OK Radija.

Zanimljivo je su je na ovom biračkom mestu svi predsednički kandidati imali svoje kontrolore, ali nijedan od njih nije uložio prigovor na bilo kakve nepravilnosti.

- U tom slučaju, izbori se na tom biračkom mestu ne ponavljaju, već se rezultat anulira, što znači da se svim kandidatima zvanično piše nula glasova – pojašnjava naš izvor iz RIK-a.

RIK je doneo odluku da se od ukupno 14 biračkih mesta, na kojima se prema izveštajima koordinatora nije mogla precizno utvrditi volja birača, prihvate rezultati za tri biračka mesta, a na 11 njih su rezultati anulirani.

Na osam biračkih mesta u Srbiji rezultati su poništeni i biće ponovljeni u utorak 11. aprila.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: