ROBNA PIJACA bez struje, 30 radnji pred gašenjem

Lokalne vesti - Petak 17.07.2015 - 13:36

Već četiri dana prodavci na robnoj pijaci u Vranju su bez struje, zbog nerešenih odnosa između Grada i „Komrada“.

Robna pijaca ostala bez struje, rešenja nema na vidiku FOTO A. Stojković Robna pijaca ostala bez struje, rešenja nema na vidiku FOTO A. Stojković

Na zahtev komunalnog preduzeća „Komrad“ struja je isključena celom objektu nekadašnjeg Doma kulture, gde je smešteno oko 30 lokala mešovite robe.

Direktor Elektrodistribucije u Vranju Goran Nikolić kaže da isključenje električne energije nema veze sa dugom za neizmirene račune.

– Ne znam detalje, samo znam da smo dobili zahtev iz „Komrada“ da se struja u objektu isključi. Postupili smo u skladu sa tim zahtevom, dakle, ne zbog duga.

Ja trenutno nemam uvid u to koliko se duguje za neizmirene račune, ali u svakom slučaju to nije bio povod za isključenje.

Do sada je obaveze izmirivao „Komrad“, ali ugovor više ne važi, tako da očekujemo sada preuzimanje od strane Grada i novi zahtev za uključenje – kaže Nikolić.

Član Gradskog veća zadužen za preduzetništvo Perica Janković za OK Radio kaže da je priča isuviše složena.

– Očekujemo da struja bude uključena ovih dana. Problem je mnogo dublji i kompleksniji. U suštini, postoji dug za struju koji nije izmiren, a drugi problem je što „Komrad“ od 1. marta više nije korisnik tog prostora nego je sve pripalo Gradu.

Imali smo sastanke tim povodom i postoji čvrsta volja lokalne samouprave da se novonastali problem prevaziđe i da ti tamo ljudi nastave da rade.

Ipak je reč o tridesetak lokala i skoro duplog broja zaposlenih – kaže Janković.

On dodaje da je za Vranje veoma nepovoljno da i jedan radnik ostane bez posla, a da je cifra od 50 i 60 radnika „strašna“.

Kako je kazao, potrebno je pod hitno odraditi novi projekat za robnu pijacu, ali Grad nije odustao ni od selidbe u novi objekat sa mnogo boljim uslovima.

Direktor komunalnog preduzeća „Komrad“ Dejan Ilić ostao je nedostupan za komentar o zahtevu preduzeća na čijem je čelu da se struja prodavcima na robnoj pijaci isključi.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: