Rotacija u privatnom autu tužioca u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 12:37

Zamenik višeg javnog tužioca u Vranju Slobodan Trajković Toki u svom privatnom automobilu ima instalirano rotaciono svetlo, što je strogo zabranjeno.

Možda tako može po zakonu, a možda i ne: rotacija na privatnom voziu Možda tako može po zakonu, a možda i ne: rotacija na privatnom voziu

Štaviše, novim zaključkom Vlade Srbije za neovlašćeno korišćenje rotacionih svetala i blinkera zaprećena je i kazna zatvora.

Da je vozilo marke „Kia“ sa ugrađenim plavim rotacionim svetlom u privatnom vlasništvu Trajkovića, potvrđeno nam je i u policiji.

Načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović kaže da nije obavešten o slučaju zamenika tužioca koji uz pomoć specijalne opreme ima prvenstvo prolaza svuda gde dođe do zastoja u saobraćaju.

– Postoji Pravilnik o tome, a ja samo znam koja policijska vozila smeju da koriste specijalne zvučne i svetlosne signale prilikom kretanja.

Možda Više tužilaštvo ima svoj Pravilnik po kome se određenim službenim licima dozvoljava korišćenje rotacionih svetala – kaže Velinović.

Izjavu zamenika višeg tužioca Slobodana Trajkovića nismo uspeli da dobijemo.

Najpre je u Tužilaštvu rečeno da je on na suđenju, a onda, nakon što su saznali temu razgovora, saopšteno je da je on na seminaru i da do njega ne može da se dođe.
 

Preko službenog mobilnog telefona Trajković je kratko odgovorio da je privatno odsutan i da ne želi da razgovara sa novinarima.

Podsetimo da je krajem prošle godine predložen novi Pravilnik o korišćenju službenih vozila.

Pravilnikom se svetlosni i zvučni signali odobravaju samo za vozila 11 najviših državnih funkcionera, a to su predsednik Srbije, predsednik Skupštine i premijer, ministri spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova, načelnik Generalštaba, direktori policije, BIA, VOA i VBA.

Rotacije će imati i najvažniji strani zvaničnici tokom poseta našoj zemlji.

Za ostale, za koje se proceni da su ugroženi i imaju obezbeđenje, odobrenje će se davati na osnovu preporuke Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: