RTV Vranje svesno prekršila izbornu tišinu

Lokalne vesti - Subota 15.03.2014 - 18:06

Većina političkih stranka u Vranju najoštrije je osudila, kako navode, najgrublje kršenje izborne tišine od strane RTV Vranje i zatražila reakciju nadležnih državnih organa.

Skinuto sa ekrana Skinuto sa ekrana

Povod za ovakvo reagovanje stranaka je gostovanje na regionalnoj  televiziji u petak uveče, reprizno u subotu, u sred izborne tišine,  gradonačelnika Vranja i predsednika GrO SPS Zorana Antića i predsednika Skupštine i GrO DS Slobodana Stamenkovića.

Tim povodom Povereništvo SNS je saopštilo da se od nadležnih institucija traži da u skladu sa zakonom preduzmu odgovarajuće mere protiv RTV.

– U emisiji koja je emitovana u petak u večernjim časovima , na ni malo prikriven način, čak veoma otvoreno, predstavljajući svoj rad na funkcijama koje obavljaju, Antić i Stamenković otvoreno su lobirali za političke stranke kojima pripadaju.

Teme su išle u širokom rasponu, a ovi funkcioneri i njihove stranke su, svakom rečenicom slali sugestivnu poruku tipa „mi smo najbolji, jedini u stanju da vam pomognemo, mi zapošljavamo, mi gradimo, mi stvaramo a sve ostalo je nebitno“.

Od nadležnih institucija tražimo da u skladu sa zakonom koji reguliše ovu materiju reaguju, a od RTV tražimo termin u kome ćemo dobiti priliku da se obratimo građanima, ali ne kao političari, već sa pozicija državnih funkcionera, bez namere da time narušimo predizbornu tišinu – stoji između ostalog u saopštenju SNS Vranje.

Za vreme dok je emisija emitovana uživo, ispred zgrade RTV okupili su se članovi DSS u Vranju koji su protestvovali zbog, kako su rekli, „grubog kršenja izborne tišine“.

– Mi smo slučaj te emisije i ponašanja rukovodstva televizije prijavili RRA.

Naš pravni tim će na još nekoliko adresa republičkih organa poslati dopis i detaljno ih informisati o emisiji koja je emitovana u sred izborne tišine.

Po završetku tog programa mi smo bili ispred televizije i tražili smo od direktora Zorana Veličkovića da i nama ustupi termin, ali nam je on odgovorio da nismo mi gradonačelnik ili predsednik Skupštine, seo u kola i pobegao – kaže Aleksandar Stojković, predsednik GrO DSS.

I rukovodstvo URS u Vranju burno je reagovalo zbog emisije na RTV-u.

– Ta emisija je klasična zloupotreba medija. O tim stvarima smo u prethodnom periodu dosta govorili i upozoravali javnost na sve zloupotrebe koje SPS radi u kampanji.

Ali, upoređujući to što oni rade sa običnim ljudima, emisija na RTV je možda i najbezbolnija.

Koliko sam upućen, druge stranke su već obavestile nadležne organe, tako da mi nećemo posebno slati pisma – kaže Uroš Trajković, predsednik GrO URS.

Gradonačelnik Vranja i predsednik GrO SPS Zoran Antić ne vidi nikakvu zloupotrebu ili kršenje izborne tišine u emisiji emitovanoj u petak na regionalnoj televiziji.

– Predsednik Skupštine i ja smo pričali isključivo o lokalnoj samoupravi i ne vidim u kom trenutku je prekršena izborna tišina.

To što su slali pisma RRA i RIK, ako hoće neka šalju i MUK-u i PIK-u.

Niti sam ja kandidat za poslanika, niti je Slobodan kandidat za poslanika, niti je jedna politička tema pomenuta.

Pričali smo o razvoju lokalne zajednice, a ovo su parlamentarni izbori, a ne lokalni – kaže Antić.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: