RUPA kao simbol propadanja

Lokalne vesti - Utorak 28.06.2016 - 10:12

Ogromna rupa koja preti na platou Trga bratstva i jedinstva u Vranju, znak je propadanja ovog stambenog kompleksa.

Pazi, rupa! FOTO D. Ristić/OK Radio Pazi, rupa! FOTO D. Ristić/OK Radio

Kao što floskula bratstvo i jedinstvo odavno već pripada istoriji, tako i trg koji nosi ovo ime sa kompleksima zgrada u kojima su stanovali pripadnici nekadašnje JNA polako, ali neumitno gubi bitku sa zubom vremena.

Ploče kojima je popločan plato propadaju, a na nekoliko mesta tlo je uleglo, pa ima nekoliko rupa koje zjape i prete da povrede decu iz okolnih zgrada koja se tu svakodnevno igraju.

Najozbiljnije oštećenje pretrpeo je deo ispred „Sprint marketa“, gde već neko vreme stoji krater dubok više od pola metra, neposredno pored šahta.

Radi se o prolazu sa gustom frekvencijom, gde pored dece i stanara okolnih zgrada, svakodnevno prolazi veliki broj građana, a o pijačnom danu je tu povelika gužva.

Dragan Stojković, direktor vranjske Direkcije za izgradnju kaže da je ovo preduzeće već dobijalo pritužbe građana iz ovog dela grada, ali kako je čitav taj kompleks u vlasništvu Vojske Srbije, problem nije lako rešiv.

- Ukoliko se ne obezbede neka dodatna sredstva, ove godine to neće biti rešavano, a potrebna je i saglasnost VS.

Vojska nema neki naročit pravni niti životni interes da se ovaj deo sanira
– kaže Stojković.

Kako samo zamena ploča ne može da reši problem, za saniranje će biti potreban ozbiljan novac.

- Zbog interesa građana, to će morati da uradi grad, ali će morati da se uradi poseban projekat za ceo plato i da se obezbede namenska sredstva.

Moraće da se podigne čitav podijum i da se uradi novi, ali bi rešenje bilo da se preko mesne zajednice saniranje ovog problema ubaci u komunalni program za narednu godinu
– objašnjava Stojković.

 


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: