Šaf ponovo nagrađen

Lokalne vesti - Četvrtak 18.09.2014 - 10:47

Vranje – Na Festivalu animiranog filma dece i mladih Srbije ,,Animator fest“ koji je održan u Jagodini, ,,Škola animiranog filma“ iz Vranja osvojila je tri priznanja.

Skola animiranog filma Vranje Skola animiranog filma Vranje

Film grupe autora ,,Čuvajmo svoj grad“ u kategoriji od 15 do 18 godina, osvojio je treću nagradu. On je rađen u tehnici klasične animcije, tj. na papiru.

U kategoriji do 15 godina, film ,,Kišobran“, takođe je osvojio treću nagradu, a on je rađen u tehnici piksilacije, dok je ,,Zekonjina priča“ dobila pohvalu žirija.

Žiri su činili čuveni animatori iz Beograda Rastko Ćirić i Mirela Srebrić , kao i Predrag Terzić iz Jagodine.

U vranjskom ,,Šafu“ u toku je upis novih članova, koji će trajati do kraja meseca. Za samo nekoliko dana već se prijavilo 14 dece.

Po rečima Gorice Antić, tehničkog sekretara ,,Šafa“, donja granica za polaznike je osam godina, a gornja granica za upis novih članova ne postoji, pa mogu da se prijave i odrasi.

U toku nedelje sa polaznicima se radi po dva puta. Termini su sredom popodne i pre podne, i subotom pre podne.  Časovi traju po dva sata.

,,Šaf“ svakodnevno dobija pozive za učešće na festivalim, kako domaćim, tako i stranim. Zbog sve češćeg nedostatka novca za odlazak na takmičnja, filmovi se šalju poštom.  

Slađana Tasić
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: