ŠAF-u nagrada na EVROPSKOM FESTIVALU

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 14:48

Škola animiranog filma Vranje (ŠAF) osvojila je drugu nagradu žirija na 5. Evropskom festivalu animiranog filma dece i mladih “Animatorfest” u Jagodini.

Šafovke sa nagradom u Jagodini FOTO: ŠAF Vranje Šafovke sa nagradom u Jagodini FOTO: ŠAF Vranje

Vranjanci su ovenčani nagradom za film "Ženo, eve me doma", u kategoriji dece od 15 do 18 godina.

Autorke Ivana Vučković, Miljana Spasić, Andrea Virag, Jana Stošić i Emilija Đorđević su sedam meseci radile na animaciji priče o glavnom junaku i njegovom putu do kuće.

Film je završen posle gotovo godinu dana celokupnih priprema i rada, a premijerno je prikazan tokom ovogodišnjeg festivala “Zlatni puž” u Vranju.

“Animatorfest” je održan od 21. do 24. septembra, a u takmičarskom delu je prikazano 48 filmova, među kojima su bila i tri iz produkcije ŠAF-a.

U okviru festivala održana je i radionica animiranog filma pod vođstvom Jure Boguslavskog iz Rusije, na kojoj su učestvovale i dve polaznice ŠAF-a, Tamara Ilić i Sofija Stočić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: