Sajam civilnog društva u Vranju

Lokalne vesti - Nedelja 14.06.2015 - 11:00

U Vranju će se 17. juna održati Sajam organizacija civilnog društva južne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar i grad Vranje.

Gradska uprava u Vranju FOTO: A.Stojkovic Gradska uprava u Vranju FOTO: A.Stojkovic
 
Sajam će početi u 10 časova na prostoru pešačke zone, a javna debata u 13 časova u sali Načelstva. Organizacije civilnog društva iz Leskovca i Vranja, kao i iz 11 opština iz regiona Bujanovac, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Preševo, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince i Crna Trava će na sajmu  predstaviti svoje aktivnosti građanima.
 
Cilј održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidlјivosti organizacija civilnog društva, kao i njihovo umrežavanje i uspostavlјanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. 
 
Pored predstavlјanja  na  otvorenim uličnim  štandovima, organizacije će javno prezentovati svoje projekte i aktivnosti. 
Biće organizovana i druženja sa predstavnicima medija, kao i debate u kojima će učestvovati predstavnici lokalnih samouprava, a na kojima će se govoriti o uklјučivanju organizacija civilnog društva u procese donošenja propisa, mogućnostima za korišćenje javnih prostora za njihov rad i o transparentnom finasiranju organizacija civilnog društva iz lokalnih i nacionalnih budžeta.
 
Na Sajmu će biti predstavlјene i aktivnosti Resurs centra okuplјenog oko konzorcijuma koji predvode Građanske inicijative, a koji podržava TACSO. Prisutni građani i organizacije će imati priliku da saznaju koju vrstu usluga pruža Resurs centar, kao i koje od usluga da odaberu u cilјu jačanja kapaciteta svojih organizacija.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: