SAJAM KNJIGA, al po VRANJSKI

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.03.2017 - 10:45

Povodom 8. marta, koji se još samo u Srbiji priznaje za praznik, u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju otvoren je tradicionalni Salon knjiga.

Knjige su se našle u gornjem delu šetališta, koji je praktično pretvoren u buvljak, tik pored gaća, šerpi, čaša, posteljine i cveća, koje su prodavci izneli.

Ove godine manje je izlagača nego ranije, a zanimljiva je činjenica da tri štanda, koliko čine “sajam”, najviše nude prorusku literaturu.

Dragana Stanković, iz izdavačke kuće “Only smile”, kaže da interesovanje Vranjanaca za kupovine knjiga iz godine u godinu opada.

- Literatura sa nacionalnim prizvukom uvek ima odličnu prodaju, kao i knjige nekoliko srpskih novinarki, koje poslednjih godina pišu, a sva je prilika imaju i publiku koja ih čita -  ukazuje Stankovićeva.

Sve u svemu, “sajam” se baš tako i ne može nazvati, i ostaje nejasno zašto se on i organizuje, jer nema ni ponude ni potražnje, ni izlagača ni kupaca, ni gužve ni interesovanja, pa se centar Vranja pretvara u buvljak izuzetno skromnih razmera.

Ostaje pitanje: kome to i zbog čega treba?
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: