Sam očistio Čošku!

Lokalne vesti - Utorak 18.03.2014 - 11:02

Momčilo Kostić (54) iz Vranja odlučio je da sam uredi prostor nadomak izletišta Ćoška koji je pretvoren u deponiju, kada to već ne čine nadležne službe.

Kostić Kostić

Kostić kaže da je Ćoška biser grada i da je sramota da njeno okruženje bude toliko zapušteno.

- Stanujem nedaleko od izletišta i nisam više mogao da posmatram kako prostor oko Ćoške sve više propada zbog našeg nemara. Iz tog dela pretvorenog u smetlište širio se nesnosan smrad.

Sekirom i vinogradarskim makazama  sečem  šiblje,  lopatom iznosim smeće koje se godinama stvaralo iznad moje kuće pored najpoznatijeg izletišta u Vranju – objašnjava Momčilo.  

Kostić priča da potiče iz generacije koja se bavila dobrovoljnim radom. Bio je učesnik pedesetak radnih akcija širom Jugoslavije. Otuda i taj entuzijazam i odgovornost da sam krene u akciju čišćenja deponije.

- Površina koja ruži grad  postaje ekološka bomba. Ovo treba da očistimo, ili da pozelenimo, ili da napravimo igralište za tenis -  kaže Momčilo Kostić.

Oko 400 kvadrata, Momčilo je potpuno sam za dvadesetak dana raskrčio od šuta i šiblja.

- Radnici javnog komunalnog preduzeća “ Komrada” napunili su i izvezli petnaest kontejnera svega i svačega.

Sada bi trebalo da prostor izravnja buldožer a onda da se ta površina ozeleni i privede nameni – kaže Kostić navodeći da mu je u akciji raščišćavanja pomogao samo komšija Vasa Nastasović.

On je pre četiri godine napravio klupice u istom naselju, o svom trošku.

Momčilo ne odustaje od ideje da formira Udruženje za zaštitu Ćoške koje bi vodilo brigu o izletištu.

– To je u interesu Vranja i njegovih građana tako ćemo sačuvati Ćošku – kaže Kostić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: