Same organizovale proslavu 8. Marta!

Lokalne vesti - Petak 06.03.2015 - 19:31

Osmomartovski provod žena zaposlenih u gradskim preduzećima u Vranju ove godine po svemu sudeći neće biti kao ranijih, jer su na snazi mere štednje.

proslava 8.Marta-ilustracija proslava 8.Marta-ilustracija

Sindiikalci napominju da zbog smanjenja plata u javnom sektoru nikome od zaposlenih u gradskim preduzećima i nije do proslava.

U Direkciji za razvoj i izgradnju grada gde je zaposleno 17 žena nema organizovane proslave 8. marta, ali su se dame same organizovale i  svoj praznik obeležiće okupljanjem u restoranu „A2“ o sopstvenom trošku. Kako se saznaje to zadovoljstvo će ih koštatai 1.500 dinara po osobi.

- One su formirale odbor organizovale su se, jer nismo u mogućnosti  ove godine da organizujemo bilo šta – kaže Bratislav Bogdanović iz Samostalnog sindikata firme.  

Ništa drugačija situacija nije ni u „Vodovodu“ gde će žene po sopstvenoj inicijativi svoj praznik proslaviti odlaskom u restoran „Tron“ . U preduzeću je zaposleno njih 36.

- To zadovoljstvo koštaće ih preko hiljadu dinara iz sopstvenog džepa. U toku dana donećemo odluku da li će biti poklona za dame kako bi im čestitali praznik– napominju sindikalci.

I u komunalnom preduzeću „Komrad“  koje ima pedesetak upošljenica izostala je organizacija proslave Dana žena po restoranima.

Kako se saznaje samo je organizovano okupljanje članica sindikata u tamošnjim prostorijama, bez ikakve proslave.

A da li će biti poklona firme za Dan žena  za sada nema nikakavih  informacija – kažu u Samostalnom sindikatu te firme.

Sindikat Gradske uprave u Vranju  u štrajku je upozorenja  i nema mogućnosti da ispoštuje praznik žena, kažu njegovi članovi.
 – Ljudi su toliko van sebe i očajni da niko i ne priča o 8. martu.  

S obzirom da je to Međunarodni praznik žena i gradonačelnik je u obavezi  da ženama upriliči poklon čestitke što je dozvoljeno i Zakonom o radu i posebnim kolektivnim ugovorom , e sad  da li će on to da ispoštuje videćemo  - kaže Jelena Janković predsednica Gradskog odbora Sindikata uprave.

Najbolje su ipak prošle zaposlene žene u Zdravstvenom centru.

Sindikati vranjskog zdravstva pripremili su za svoje članice poklon čestitke, Sindikat nemedicinskog osoblja  u iznosu od 1.500 dinara za 400 žena, Sindikat lekara 3.500, a Sindikat sestara 2.000 dinara.    

Jasmina Dimitrova, predsednica Sindikata sestara kaže da će žene članice tog sindikata povodom 8. marta otići u restoran “Good place” po ceni od 1.500 dinara.  

- Sindikat je svojim članicama obezbedio poklon čestitke, ali ne i odlazak u restoran one će  same  to da plate, jer  bi ipak bilo mnogo, odakle nam tolike pare ? – kaže Dimitrova.

Kako se saznaje sve službe Zdravstvenog centra organizovale su odlazak u restorane po sopstvenom izboru i o sopstvenom  trošku.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: