SAMO POLICIJA NE PLAĆA: Dalje širenje naplate parkiranja

Lokalne vesti - Četvrtak 11.05.2017 - 08:26

U Vranju na mestima gde nije kompletno završeno obeležavanje mesta za parkiranje još uvek nema naplate te usluge, ali je od četvrtka počela naplata uličnog parkiranja u ulici Narodnog heroja, kod bivšeg Pozorišta.

Nema zaštićenih mesta, osim pored MUP-a FOTO OK Radio Nema zaštićenih mesta, osim pored MUP-a FOTO OK Radio

Ova ulica je bila obuhvaćena projektom o obeležavanju i zoniranju 11 ulica u gradu.

Direktor „Parking servisa“ Marjan Stanković pojašnjava da bi prvo obeležavanje parking mesta trebalo da uradi neka firma, koja bi taj posao dobila  na osnovu javnog poziva iz Gradske uprave, ali da je situacija u praksi sasvim drugačija.

Obeležavanje ne bi trebalo da se plaća iz budžeta „Parking servisa“, nego da GU na osnovu projekta to obeleži i preda nama na korišćenje, a mi ćemo posle to održavati.

Međutim, zbog situacije sa manjkom para i ograničenim sredstvima u budžetu, išli smo na varijantu da „Parking servis“ iz sopstvenih sredstava svakog meseca po nešto obeleži, onoliko koliko može.

Da se ne bi zaduživali, ta zarada preduzeća se preusmeravala na održavanje parkirališta
- navodi Stanković.

On dodaje da je to razlog što su u gradu još nekoliko ulica ostale neobeležene, i to one u kojima još nisu postavljeni znakovi signalizacije, i u tim ulicama se ne vrši naplata parkiranja.

- Nasuprot tome imamo oko 80 odsto ulica koje su završeni i gde je krenula naplata.

Kompletno obeležena ulica znači da su farbom iscrtana parking mesta i da na početku i na kraju ulice postoji tabla sa znakom zonskog parkiranja.

Svega je nekoliko ulica ostalo neobeleženo, i to nam je zaostalo delom i zbog kiše, i nadam se da će to biti završeno ovih dana
- kaže Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: