SAMO SLOGA SINDIKAT SPASAVA: Ode Eržika?

Lokalne vesti - Četvrtak 11.12.2014 - 11:46

Dva reprezentativna sindikata Zavoda za javno zdravlje u Vranju, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Novi sindikat peticijom traže od Ministarstva zdravlja razrešenje sa funkcije aktuelne direktorke Eržike Antić i imenovanje novog vršioca dužnosti.

Svi za njenu smenu: Eržika Antić Svi za njenu smenu: Eržika Antić

Razlog za smenu je, kako navode, kritična situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi i izuzetno težak materijalni i socijalni položaj zaposlenih.

Oba sindikata ocenjuju da u radu ustanove vlada potpuni haos za koji je najodgovornija direktorka Zavoda.

Ovakvo stanje je kako kažu uslovljeno ekstremnim kašnjenjem i neredovnom isplatom zarada zaposlenima i pretnji blokadom računa zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

To radnike Zavoda dovodi do nemogućnosti ostvarivanja elementarne egzistencije, jer im  je poslednja isplaćena zarada za jun 2014. godine.

Sindikati su istom peticijom zatražili od Ministarstva zdravlja da se kao osnivač uključi u saniranje nastalih posledica po zaposlene i poslovanje Zavoda za javno zdravlje Vranje, jer u protivnom kako tvrde preti potpuni kolaps ustanove.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: