"Sanč" i dalje u štrajku

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.04.2014 - 11:49

Radnici privatne fabrike obuće „Sanč“ iz Vranja, njih oko 150 i dalje su u štrajku zbog neisplaćenih zarada od novembra prošle godine.

Pogon Pogon "Sanča"

Kako je saopšteno iz štrajkačkog odbora, rad u pogonima biće nastavljen po isplati decembarskih zarada.

– Većina radnika obustavila je rad zbog veoma teške situacije u firmi, ali su mnogi pod pritiskom i pretnjama od strane vlasnika i šefova fabrike nastavili sa radom.

Radnike koji žive u okolini Vranja ucenjivali su autobuskim kartama, jer im je rečeno da ukoliko ne rade neće dobiti mesečne karte.

To bi dalje značilo da oni ne bi mogli da dolaze na posao, a ako se tri dana ne pojavite postoji zakonsko pravo rukovodstva da uruči otkazno rešenje radniku – kaže predsednik Ujedinjenih sindikata u „Sanču“ Nebojša Stevanović.

On je dodao da ga je rukovodstvo fabrike u par navrata zbog sindikalnog delovanja udaljavalo s posla, kao što je i sada suspendovan zbog, kako je kazao, „upozorenja pred obustavu rada“.

– Uvek kada sam ispred sindikata tražio zaštitu radničkih prava udaljavali su me s posla. Sada, nakon upozorenja rukovodstvu da će radnici za nedelju dana stupiti u štrajk, suspendovan sam zbog navodno „nedisciplinovanog ponašanja“.

Najnovija informacija koju sam dobio od radnika je da im ševofi i direktor nisu dozvolili da štrajkuju unutar fabrike, već samo napolju ili u menzi.

Obzirom da je hladno, radnici se sada nalaze u menzi fabrike – kaže Stevanović.

Inače, delimična obustava rada u „Sanču“ počela je 28. marta ove godine.

Tada je direktor firme Srđan Dejković izjavio da je problem nastao jer fabrika nije uspela po planu da isporuči robu kupcima te je sada obuća nagomilana u magacinima „Sanča“.

Kako je kazao, izvesno je da postoje ugovoreni poslovi do oktobra ove godine, pa se uskoro očekuje prevazilaženje novonastalih finansijskih problema u preduzeću i isplata zaostalih zarada.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: