Sanitarni kontejner za Ciganski Rid

Lokalne vesti - Subota 21.02.2015 - 09:01

U divljem naselju Ciganski Rid u Vranju, u kome žive pre svega Romi raseljeni sa beogradske Gazele, Fondacija Caritas Luksemburg postavila je sanitarni kontejner.

Detalj iz naseljaa Ciganski Rid Detalj iz naseljaa Ciganski Rid

Iz gradske vlasti najavljuju izradu plana detaljne regulacije i rešavanje problema stanovanja Roma u tom naselju koji žive u katastrofalnim uslovima.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kazao je da sanitarni kontejner kompletno ispunjava higijenske uslove za stanovnike Ciganskog rida.

- Samo biodisk koji prerađuje vodu iz tog sanitarnog kontejnera košta 35.000 evra.

Na poslednjem sastanku Romi iz tog naselja su me pitali da li mogu da se usele u kontejner, jer je čistije nego u njihovim kućama – kaže Stojančić.

Fondacija Caritas je finansirala i dovođenje struje u naselje Ciganski rid za sanitarni kontejner, a sada se prema Stojančićevim rečima radi izrada plana detaljne regulacije.

- Da li ćemo da ih iseljavamo,da im stavljamo kontejnersko naselje to je sve u planu i to se rešava – kaže portparol Gradskog veća.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: