Sankt Peterburg, tačka vranjskog oslonca

Lokalne vesti - Subota 03.12.2016 - 12:55

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Goran Kostić vratili su se sa kongresa ,,Sankt Peterbrug i slovenski svet" u Rusiji.

Milenković i Kostić sa Dodikom: Milenković i Kostić sa Dodikom: "Dani Vranja" doobijaju konkurenciju FOTO vranje.org.rs

Hodeći stopama svog prethodnika Zorana Antića, koji je takođe bio na istom kongresu ranijih godina, doduše bez vidljivog učinka, Milenković se susreo sa guvernerom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom i razgovarao o otvaranju ruskog odeljenja pri Pedagoškom fakultetu u Vranju, što je dogovoreno prilikom posete ambasadora Rusije Vranju.

- To je dobra osnova za jačanje kulturne saradnje. Ukazao sam i na značaj privrednog povezivanja, kao i na brojne mogućnosti koje Vranje pruža investitorima - izjavio je gradonačelnik Milenković.

Inače, Milenković je u Rusiji razgovarao i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o mogućnosti organizovanja Dana Republike Srpske u Vranju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: