SDPS osvojio banjsku školu

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.06.2015 - 11:49

Vranje - Profesor razredne nastave u osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji Bratislav Hristić (SDPS) predložen je na sednici Školskog odbora za još jedan mandat direktora te ustanove.

Banjska škola poprište oštrih sukoba Banjska škola poprište oštrih sukoba

Kako saznaje OK Radio, za Hristića je od osam članova, glasalo pet, dok je predsednik Školskog odbora kao deveti član bio odsutan.

– Predsednik Školskog odbora navodno zbog zdravstvenih problema nije prisustvovao sednici. Sa njim su u četvrtak uveče sastanak imali ljudi iz Jedinstvene Srbije koji su sve vreme pokušavali da na moje mesto uguraju njihov kadar, profesorku hemije Gordanu Bogdanović.

U svakom slučaju izabran sam većinom glasova i sada taj predlog ide u Ministarstvo prosvete na odlučivanje – kaže Hristić.

On tvrdi da će predsednici JS u Vranju Dejan Manić i SPS Zoran Antić pokušati u Beogradu da spreče imenovanje Hristića za direktora banjske osnovne škole.

– Oni neće da se smire, već će pokušati poraz da pretvore u pobedu. Demokratski principi temelje se na poštovanju većine, ali to njima ništa ne znači, već pokušavaju da odrade posao i da manjina prevlada većinu.

U konkretnom slučaju, žele da postave direktorku koja nema nikakvu podršku u kolektivu. To su radili pritiscima na članove nastavničkog veća i saveta roditelja – kaže Hristić.

Kako je objasnio, dokumentacija po konkursu za direktora sada ide u Školsku upravu Leskovac, odakle ona dalje ide u Ministarstvo prosvete.

Od dana prijema počinje da teče rok od 30 dana. U tom roku, ukoliko ministar da saglasnost ili ne odgovori, Hristić će i u naredne četiri godine biti direktor osnovne škole „Predrag Devedžić“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: