SDS: Izbori regularni, SPS: Isto kao pre

Lokalne vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 12:20

Predstavnici pojedinih političkih stranaka u Vranju različito tumače tok ponovljenih izbora, koji su u sredu održani na tri biračka mesta na teritoriji grada.

Potpuno suprotne reakcije na ponovljene izbore; Foto: D. Ristić Potpuno suprotne reakcije na ponovljene izbore; Foto: D. Ristić

Igor Andonov, lider vranjskih socijaldemokrata, zadovoljan je i tokom i rezultatima ponovljenog glasanja.

On izbore održane u sredu ocenjuje regularnim, za razliku od glasanja 24. aprila.

- Što se tiče prvenstveno lokalnih izbora, ispostavilo se da, kada nema kupovine glasova, pretnji biračima i kada ljudi glasaju slobodno, dobijaju se rezultati kakve imamo.

SDS je na biračkim mestima u O.Š. „Dositej Obradović“ i u Tesovištu bila druga, sa 15, odnosno 30 odsto osvojenih glasova.

Ovi izbori su pokazali da, sviđalo se to nekome ili ne, naprednjaci imaju najveće poverenje građana Vranja, a u regularnim uslovima SDS ima dvocifreni procenat podrške
– ocenjuje Andonov.

Za razliku od njega, generalni sekretar vranjskih socijalista Branimir Stojančić ima dijametralno suprotno viđenje toka ponovljenih izbora.

On ocenjuje da je ceo izborni dan protekao kao i 24. aprila.

- Nije se odustalo od tradicije organizovanog izvođenja glasača, zastrašivanja birača i sprečavanja da narod izrazi svoju slobodnu volju, tako da sveukupno, ovi izbori ostaju velika mrlja u demokratskoj tradiciji Srbije - odgovara Stojančić.

Obraćanje premijera Aleksandra Vučića u sredu uveče u kojem je izneo podatak da je SNS u Vranju dobio 75 odsto glasova, Stojančić komentariše kratko.

- Premijer je očigledno unapred znao rezultate izbora.

Ne bih želeo da iznosim konkretne primedbe na tok izbora, jer su one unete u zapisnike na biračkim mestima.

Mada, imajući u vidu kako su protekli izbori i kako trenutno izgleda politički život u Srbiji, ne očekujem da primedbe budu uvažene
– rezigniran je Stojančić.

Upitan da prokomentariše rezultate svoje partije na ponovljenom glasanju, gensek vranjskih socijalista kratko odgovara.

- Tako izgleda „volja građana“ u kolonijalnoj Srbiji - odvraća Stojančić.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: