SDS: Nesporazumi oko saradnje sa SNS-om

Lokalne vesti - Četvrtak 26.05.2016 - 11:38

SDS u Vranju nastavlja pregovore sa naprednjacima oko formiranja vlasti u Vranju i pored odluke beograddske centrale stranke da se takve koalicije ne prave.

Dve koncepcije: Pejić i Andonov FOTO D. Ristić/OK Radio Dve koncepcije: Pejić i Andonov FOTO D. Ristić/OK Radio

Regujući na ovakvo ponašanje lokalnog rukovodstva SDS-a Slobodan Pejić, lider banjskih socijaldemokrata, podneo je ostavku na tu stranačku funkciju.

- Pre svega, postigli smo loš izborni rezultat. Mi smo u ovoj opštini vršili vlast i imali predsednika opštine, a na proteklim izborima smo osvojili svega 10 odsto glasova.

To je dovoljan razlog da dam ostavku na mesto predsednika OO SDS-a u Vranjskoj Banji, čisto iz razloga odgovornosti, mada i dalje ostajem član stranke – kaže Pejić.

Kao drugi razlog za ovakav potez Pejić navodi neslaganje sa odlukom da se uđe u pregovore sa SNS-om oko vršenja vlasti na lokalu.

- Mislim da su naprednjaci osvojili dovoljno glasova i da treba sami da odgovore građanima koji su im ukazali poverenje, iako mislim da ta stranka nema dovoljno potencijala za tako nešto – smatra Pejić.

Predsednik GrO SDS-a Igor Andonov potvrđuje za OK Radio da je Predsedništvo te stranke donelo odluku da se ne ulazi u koalicije sa naprednjacima, ali tvrdi da ta odluka nije obavezujuća, već savetodavna.

- Gradski odbor SDS-a u Vranju je doneo jednoglasnu odluku da uđemo u pregovore sa SNS-om i mi ćemo taj proces nastaviti – kaže Andonov.

On smatra da ono što je najbolje za Gradski odbor u Vranju ne mogu da znaju članovi Predsedništva iz beogradskog „kruga dvojke“.

- Ja sam se tokom čitave karijere borio za decentralizaciju, čak i u vreme dok sam bio član DS-a.

Centralizacija je uništila DS, a ja neću dozvoliti da uništi i SDS – odgovara Andonov.

Lider vranjskih socijaldemokrata kaže da je uveren da će Glavni odbor SDS-a podržati ulazak u lokalnu vlast sa naprednjacima.

- Predsedništvo nije jednoglasno donelo odluku o neulasku u vlast sa naprednjacima i ima još lokalnih odbora po Srbiji koji pregovaraju sa svima, pa i sa SNS-om – kaže Andonov.

On ostavku Slobodana Pejića tumači kao lični čin, ali da to neće promeniti dalje korake ove stranke.

- Ja sam sa njim najpre prijatelj, pa tek onda stranački kolega.

Do izbora za novog predsednika OO SDS-a u Vranjskoj Banji, taj odbor će voditi njegova potpredsednica, Slavica Sotirović - objašnjava Andonov.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: