Sećanje na poginule u Velikom ratu

Lokalne vesti - Utorak 04.10.2016 - 14:44

U okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, kraj Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju, sveštenstvo Eparhije vranjske služilo je parastos.

Parastos poginulima na Šaprancu FOTO vranje.org.rs Parastos poginulima na Šaprancu FOTO vranje.org.rs

Nakon toga su delegacije Grada, policije, Vojske, Pčinjskog okruga, Udruženja ratnika i potomaka i političkih partija položile vence i cveće.

- Danas se sećamo onih koji su deo najslavnije prošlosti našeg naroda i otadžbine.

Sa pijetetom i dužnim poštovanjem ih spominjemo, obilazimo njihove spomenike i na taj način čuvamo od zaborava znajući da su dali nemerljiv doprinos slobodi otadžbine u kojoj živimo.

Neka sećanja na njih i slavnu prošlost naše zemlje budu trajna, a mesta na kojima počivaju saborišta sa kojih ćemo u svet slati antiratne poruke stavljajući u prvi plan herojstvo srpskih ratnika koji su branili i odbranili svoj narod
- rekla je obraćajući se prisutnima Vesna Đorić, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: