Šetalište dobilo rasvetu

Lokalne vesti - Sreda 13.04.2016 - 10:49

U okviru radova na gradskom šetalištu u Vranju, u toku je estetska završnica, a trenutno se radi na postavljanju osvetljenja.

Svetiljke u šetališnoj zoni; Foto: D. Ristić Svetiljke u šetališnoj zoni; Foto: D. Ristić

Na glavnom delu šetališta radnici su postavili prvih osam svetiljki, a pored njih, u planu je da bude postavljeno još dodatnih deset.

Dodatnih osam svetiljki će biti postavljeno na platou između Robne kuće i OTP Banke, a još dve u ulici Žikice Jovanovića Španca kod Elektrodistribucije, kaže za OK Radio direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković.

- U sklopu javne rasvete na šetalištu uradiće se i podno osvetljenje kod javne česme i kod fontane, kao i u vrtnim delovima.

Kada sve to bude postavljeno, biće povezane instalacije i rasveta će biti spremna
– najavljuje Stojković.

 Oblik i vrsta postavljenih svetiljki na šetalištu su izabrane u dogovoru sa projektantom.

- Odlučili smo se za ove estetske i visokofunkcionalne svetiljke, jer se radi o štedljivim sijalicama koje daju visokokvalitetno svetlo.

Nismo hteli da stavljamo led svetlo, jer smatramo da natrijumove sijalice za koje smo se odlučili, pored toga što su štedljive, daju i kvalitetnije osvetljenje
– objašnjava Stojković.

Tokom predstojećeg vikenda trebalo bi da se završi i ozelenjavanje šetališta, a radovi na fontani su takođe u završnoj fazi.

- Građevinski radovi su pri kraju i nakon toga će se raditi na postavljanju elemenata fontane, tako da se završetak svih radova očekuje do kraja meseca – najavljuje Stojković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: