SEVDAH u Bugarskoj

Lokalne vesti - Četvrtak 19.03.2015 - 10:04

GKUD „Sevdah“ iz Vranje učestvovaće na Međunarodnom festivalu folklora koji će biti održan u Varni u Bugarskoj od 1. do 7. aprila.

Sevdah na koncertu foto T. Stamenković Sevdah na koncertu foto T. Stamenković

Festival je revijalnog karaktera, a na njemu će se predstaviti preko 20 kulturno umetničkih društava iz Evrope.

Srđan Aleksandrović, predsednik „Sevdaha“,  kaže da će vranjski folkloristi pre Varne nastupiti u Bitolju u Makedoniji od 29. do 31. marta.

- Bitoljčani obeležavaju dane grada pa će manifestacija između ostalog biti upriličena i nastupom folklorista. To je uzvratna poseta, jer su oni prošle godine gostovali na „Danima Vranja“.

Predstavićemo se igrama iz Vranja i okruga, na programu će biti igre iz Šumadije i ostalog dela Srbije. Predstavićemo našu kulturu i tradiciju - kaže Aleksandrović.

Prema njegovim rečima članovi ansambla vežbaju dva puta nedeljno u OKC-u i spremni su za oba nastupa, u Bitolju i Varni.   

GKUD „Sevdah“ ove godine obeležava jubilej 50. godina rada.

Prvi nastup „Sevdah“ je imao 1963. godine na manifestaciji „Karanfil devojče„  u Vranjskoj Banji, ali je kao kulturno umetničko društvo zvanično registrovan 1965. godine.

Centralno dešavanje tim povodom biće organizovano 6. septembra uz bogate sadržaje, najavljuju iz „Sevdaha“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: