SIGURNA KUĆA: ŠEST novih radnika za OSAM korisnika

Lokalne vesti - Utorak 21.02.2017 - 10:17

Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja u Vranju dobila je pojačanje u vidu četiri stručna radnika i dva saradnika, čime se ispunjavaju standardi predviđeni za ustanove ovog tipa.

Sigurna kuća dobila nove radnike FOTO OK Radio Sigurna kuća dobila nove radnike FOTO OK Radio

Novi radnici su počeli da rade u utorak, a angažovani su po projektu koji je podržao grad Vranje.

Njihovi stručni profili su u skladu sa odredbama koje predviđa zakon, kaže direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Dejana Bogdanović.

- To su stručni profili koji nama trebaju, psiholog, socijalni, radnik, specijalni pedagog i svi imaju neophodne licence za rad.

Prema projektu, angažovanje novih radnika trajaće do kraja godine
– kaže direktorka.

Kako bi Sigurna kuća ispunila sve zahtevane standarde i kako bi njihovi štićenici imali kompletnu pomoć, neophodno je bilo angažovanje novih radnika, ali potreba za njihovim radom postoji i nadalje.

Zbog toga je njihovo upošljavanje putem projekta samo privremeno rešenje.

- Nama je veliki problem zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, jer ne možemo da angažujemo stručne ljude za stalno, a s druge strane nam se traži upravo taj stručni kadar.

Zbog toga se snalazimo sa projektnim angažovanjem i nadamo se da će od naredne godine zabrana biti ukinuta, kako bi rešili taj problem
– navodi Dejana Bogdanović.

Pri punom kapacitetu Sigurne kuće, koji iznosi 15 korisnika, potrebno je angažovanje šest stručnih radnika.

Broj korisnika Sigurne kuće varira zavisno od potrebe, a trenutno su tu smeštene četiri žene sa četvoro dece.

Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja u Pčinjskom okrugu otvorena je marta 2015. godine, a finansirala je Evropska komanda američke vojske, preko Kancelarije za vojnu saradnju Ambasade SAD.

Projekat je sproveden u partnerstvu sa Fondom B92, kao deo nacionalne kampanje preduzete u cilju da se podigne svest javnosti o problemu porodičnog nasilja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: