Simpo izašao iz blokade, kreće proizvodnja

Lokalne vesti - Utorak 09.09.2014 - 09:07

Kompanija „Simpo“ iz Vranja izašla je iz blokade, čime se stvaraju uslovi za početak procesa proizvodnje u pojedinim fabrikama već od 15.septembra.

upravna zgrada Simpa u Vranju upravna zgrada Simpa u Vranju

Kako je rekao generalni direktor Simpa Slađan Disić, reč je pre svega o Fabrici tapetarskih proizvoda u Vranju i Fabrici dušeka u Bujanovcu.

- Ostale fabrike će sukcesivno krenuti sa radom u zavisnosti od dinamike pristizanja repromaterijala iz zemlje i inostranstva.

U toku su intenzivni razgovori i pregovori sa dobavljačima o reprogramu starih obaveza koje Simpo ima i definisanje novih uslova saradnje u narednom periodu – rekao je Disić za Tanjug.

On je dodao da će u toku ove nedelje kompaniju posetiti dobavljači ključnih repromaterijala iz Srbije, Slovenije, Bugarske, Makeodnije i drugih zemalja.

Generalni direktor je ocenio da bi „Simpo“ trebalo da krene sa većim obimom rada u svim fabrikama krajem septembra i početkom oktobra jer kompanija nakon završetka postupka konverzije očekuje da Vlada razmotri mogućnost odobravanja kredita za nesmetano funkcionisanje proizvodnih kapaciteta u kor biznisu.

Podsetimo da su pre skoro mesec dana banke povukle blokadu, a da je Poreska uprava isto to učinila u prošli četvrtak i petak na osnovu zaključka Vlade Srbije od 30.avgusta.

Početkom septembra je održana i vanredna sednica Skupštine akcionara „Simpa“ na kojoj je između ostalih, doneta odluka o sedmoj emisiji akcija za kvalifikovanog investitora Republiku Srbiju po nominalnoj ceni pojedinačne akcije od 1.801,50 dinara po akciji.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: