SIMPO: Nismo kandidati za stečaj

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.05.2015 - 12:23

Simpo a.d. Vranje do sada nije bio u procesu restrukturiranja, a to znači ni pod zaštitom države od poverilaca, niti će biti u narednom periodu, saopštila je u ponedeljak ova kompanija.

U Simpu traže mirnu atmosferu za nastavak rada U Simpu traže mirnu atmosferu za nastavak rada

Ovo saopštenje dolazi kao direktan odgovor na pisanje Blica, gde se Simpo pominje "u kontekstu kandidata za stečaj".

- Simpo je u programu finansijske konsolidacije koji su podržali Vlada, Ministarstvo privrede i banke, čijom realizacijom treba da postane tržišno održivi sistem sa profitabilnim poslovanjem u osnovnom biznisu, a da sva ostala društva treba da budu predmet ubrzane privatizacije - kaže se u saopštenju.

U ovom dokumentu se tvrdi da je zaključkom Agencije za privatizaciju kod Simpa prekinut proces privatizacije do rešavanja pitanja registracije promene vrednosti i strukture kapitala.

U Simpu podsećaju da su pokrenuli proizvodnju još 12. januara, a da prodaja „beleži rast na domaćem tržištu i zemljama u okruženju“, a Simpo se sklapanjem izvoznih poslova „polako vraća i na evropsko tržište“.

Kompanija ističe da je zaključila i značajne ugovore o opremanju nekoliko hotela koji će imati veliku ulogu u daljem procesu njihove finansijske konsolidacije, a sve u cilju obezbeđenja održivog i pozitivnog poslovanja.

- Nepotpune informacije koje se ovih dana objavljuju unose nemir među naše poslovne partnere, dobavljače i radnike koji su zabrinuti za opstanak kompanije što samim tim nanosi štetu našem redovnom poslovanju - naveo je Simpo u saopštenju.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: