SIMPO: Plate na čekanju

Lokalne vesti - Petak 10.04.2015 - 09:52

Iako im je isplata zarade bila čvrsto obećana, mnogi radnici „Simpa“ u Vranju nisu primili plate pre Uskrsa, saznaje OK Radio.

Neki su u Simpu dobili plate, a neki ne - foto A. Stojković Neki su u Simpu dobili plate, a neki ne - foto A. Stojković

Prema rečima generalnog direktora kompanije Slađana Disića, isplata zarada počela je sredinom ove nedelje, ali zbog otežanog priliva sredstava, „Simpo“ nije uspeo pre praznika da isplati sve zaposlene u fabrici nameštaja u Vranju.

– Ja sam bio na službenom putu, tako da i nemam informacije o tome koliko radnika je isplaćeno, a još koliko njih i u kojim pogonima nisu dobili plate.

U svakom slučaju, nastavićemo isplatu i narednih dana, tako da će prvog radnog dana svi biti isplaćeni.

Mi smo želeli da to završimo pre Uskrsa, ali jednostavno nije sve ni do nas. Direktno zavisimo od kupaca i njihovih uplata – kaže Disić.

Izvršni direktor za finansije u „Simpu“ Ivan Stanković kaže da je u četvrtak popodne bilo priliva sredstava, ali da je bilo kasno realizovati isplatu zarada radnicima koji nisu primili plate.

– Želeli smo da svi dobiju plate pre praznika, ali sve to zavisilo je od sredstava na našem računu. U četvrtak popodne je stigao novac od kupaca iz inostranstva, ali nismo imali vremena da novac rasporedimo i prosledimo radnicima.

Plate je dobio veći deo radnika, a ovi kojima novac nije uplaćen, dobiće utoliko u utorak, jer je tada prvi radni dan – kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, isplaćeno je više od 50 odsto radnika proizvodnje, a za ostale postoje sredstva, ali mogu biti prebačena tek u utorak.

Inače, do petka je trebalo da bude isplaćena akontacija za februar ove godine. Podsetimo da su nedavno radnici organizovali kratke obustave rada zbog kašnjenja zarada.

Tada im je rukovodstvo kompanije obećalo da će februarski prvi deo svima biti isplaćen do Uskrsa. U protivnom, najavili su radnici, štrajkovi će biti radikalizovani.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: