Simpo: Postupak konverzije nije obustavljen!

Lokalne vesti - Petak 03.10.2014 - 12:34

Rukovodstvo „Simpa“ iz Vranja reagovalo je nakon što je u javnost objavljena informacija da je proces konverzije dugovanja te kompanije u trajni ulog države obustvaljen.

saopstenje Simpa saopstenje Simpa

Kako je saopštio menadžment „Simpa“, postupak konverzije poreza, doprinosa i ostalih javnoh prihoda u trajni ulog Republike Srbije sprovodi se intenzivno i u skladu sa zakonskim procedurama.

– „Simpo“ je u skladu sa zaključcima Vlade Srbije na vanrednoj sednici Skupštine akcionara doneo sve potrebne odluke o sprovođenju konverzije.

Te odluke donele su i vranjska Skupština, opštine Bujanovac i Trgovište.

Vlada Srbije, a posebno Ministarstvo privrede, ulažu maksimalne napore da se postupak okonča u što kraćem roku, a najkasnije do kraja ovog meseca, kako bi se stvorili uslovi za normalizaciju poslovanja i stabilizaciju ukupnog funkcionisanja „Simpa“.

Od posebnog je značaja što će „Simpo“ moći da koristi dugoročni kredit iz Fonda za razvoj za povećanje obima proizvodnje i održanje tekuće likvidnosti u narednom periodu – stoji u saopštenju koje je potpisao generalni direktor kompanije Slađan Disić.

On je ocenio da informacije o navodnoj obustavi procesa konverzije imaju za cilj da destabilizuju i tako tešku situaciju i unesu dodatni nemir i zabrinutost kod radnika „Simpa“.

priredio: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: