SIMPO: Protest bivših radnika

Lokalne vesti - Petak 29.05.2015 - 10:09

Oko 40 bivših radnika „Simpa“ u Vranju protestvovalo je u četvrtak ispred upravne zgrade te kompanije. Oni traže isplatu zaostalih zarada za februar i mart ove godine.

Sa ranijih protesta u Simpu FOTO A. Stojković Sa ranijih protesta u Simpu FOTO A. Stojković

Reč je o radnicima koji su fabriku dobrovoljno napustili, uzevši nedavno socijalni program.

Iz službe za odnose s javnošću vranjskog „Simpa“ šturo je saopšteno da je dogovor sa bivšim radnicima postignut, ali o detaljima pregovora sa rukovodstvom kompanije ni reči.

- Rukovodstvo je obavilo razgovor sa sedam predstavnika koje su izabrali okupljeni bivši zaposleni. Nakon postignutog dogovora u vezi postavljenih zahteva, okupljeni su se mirno razišli – saopšteno je iz „Simpa“.

Međutim, kako OK Radio saznaje, generalni direktor fabrike obećao je bivšim radnicima da će im drugi deo februarske zarade biti isplaćen u narednih nedelju dana, a da sledeće nedelje predstavnici bivših radnika dođu na dogovor o narednoj isplati.

Inače, bivšim radnicima obećano je da će ostatak zarada dobiti kad i ostali zaposleni u „Simpu“. U utorak su plate isplaćene u fabrici, a na računima bivših radnika para nije bilo.

Oni su sa protestom počeli oko 10 sati, kada im je u računovodstvu saopšteno da para za njih nema.  

autor: Aleksandar Aca Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: