SIMPO: Vratili smo STARE DUGOVE

Lokalne vesti - Subota 09.09.2017 - 12:00

Stare obaveze “Simpa” iz Vranja od ukupno 4,85 milijardi dinara, koje su predstavljale ogromno opterećenje, vraćene su, tvrdi generalni direktor kompanije Slađan Disić.

Direktor Simpa Slađan Disić FOTO OK Radio Direktor Simpa Slađan Disić FOTO OK Radio

On dodaje da je “Simpo” vraćanjem dugova uspeo da rastereti proizvodnju.

- Obaveze su vraćene, računajući i kredite uzete u periodu 2004. do 2011. godine, poreze u iznosu od oko 860 miliona dinara, dugovanja gradu Vranju od 147 miliona dinara, zaposlenima u iznosu od 721 milion dinara.

Izmirene su i obaveze prema EPS - u od 224 miliona.

Sve smo uspeli da vratimo i na taj način relaksiramo našu proizvodnju i uposlimo kapacitete, ne u punom iznosu, jer su ove dubioze predstavljale veliko opterećenje za kompaniju - pojašnjava Disić.

Mesečna vrednost proizvodnje u “Simpu” iznosi 1,7 miliona dinara.

Od marta prošle godine, prema navodima Disića, “Simpo” plaća poreze i doprinose redovno, a za zaostale poreze i doprinose napravljen je reprogram.

Disić ukazuje da “Simpo” u ukupnoj proizvodnji nameštaja u Srbiji učestvuje  u rasponu od 13 do 15 odsto, da u zemlji postoji više od 600 proizvođača nameštaja, kao i da se vranjska kompanija ne plaši dolaska “Ikee“ u Srbiju.

Disić je za naredni period najavio vreme uzlazne linije u poslovanju kompanije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: