"Simpu" isključuju i struju?

Lokalne vesti - Subota 12.04.2014 - 09:43

Rukovodstvo EPS-a dalo je nalog da se celokupnom sistemu “Simpa” iz Vranja isključi struja, saznaje OK Radio.

Jedan od objekata Jedan od objekata "Simpa"

Iako ovu informaciju niko nije želeo zvanično da potvrdi, EPS se na ovakav korak odlučio zbog dugovanja “Simpa” koji samo u prethodnih pola godine dostižu oko 50 miliona dinara.

U EPS-u cene da ukupan dug “Simpa” i pored više reprograma iznosi oko 215 miliona dinara.

Direktor “Elektrodistribucije” u Vranju Zoran Knežević kaže da je ta kompanija tužila “Simpo” na iznos od 102 miliona dinara, te da je taj proces u toku.  

Kako OK Radio saznaje prethodnih dana u Beogradu su predstavnici „Simpa“ u preduzeću „EPS snabdevanje“ pravili dogovor o reprogramu novog duga, pokušavajući da reše problem kako fabrika ne bi bila isključena sa elektromreže.

- Nemamo nikakvu informaciju o tome šta je dogovoreno, tražili smo da nam Beograd to dostavi, ali smo dobili odgovor  da to nije naš problem jer mi prodajemo  struju, a kada dobijemo upozorenje postupićemo po njemu  – kaže Knežević.

Knežević  napominje da je od utuženja za stari dug od 102 miliona dinara „Simpo“ uplatio samo jednu ratu od 1,5 miliona dinaara i tu se sa reprogramom stalo.

- Nema leka za ovu situaciju. Sve ide preko Beograda, odakle stižu upozorenja i sve dok se ne isplati dugovanje do zadnjeg dinara, „Simpo“ je  u lošoj situaciji  - kaže Knežević.

Prema njegovim rečima slična je situacija i sa „Jumkom“.  Stari dug Jumka za struju iznosi 200 miliona dinara  plus 22 miliona od 1. jula prošle godine.

- “Jumko”  smo tužili na iznos od 80 miliona dinara, iz „Jumka“ se i ne pojavljuju nemaju uplaćen ni jedan jedini dinar  –  kaže Knežević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: