SINDIKAT PROSVETARA: Nema prekida štrajka!

Lokalne vesti - Sreda 25.02.2015 - 09:49

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Vranja optužili su svoje kolege iz Samostalnog sindikata za iznošenje notornih laži o prekidu štrajka i potpisivanju sporazuma i kolektivnog ugovora sa Vladom.

Rukovodstvo Unije sindikata poziva na nastavak štrajka prosvetara Rukovodstvo Unije sindikata poziva na nastavak štrajka prosvetara

Tomislav Pešić, predsednik GO Unije sindikata prosvetnih radnika demantovao je izjavu svog kolege Danče Dodića da će prosvetarima koji štrajuju biti smanjene plate.

 - Ne može neko ko je predsednik sindikata da izrekne takvu laž, a da pritom evo već četvrti mesec kako štrajkujemo nijedan dan nije štrajkovao – kaže Pešić.

On opominje da niko, pa ni Dodić u vreme štrajka nikakvim izjavama ovakvog tipa ne sme da se remeti tok štrajka.

- To potpada pod krivičnu odgovornost. Odgovorno tvrdim da mi štrajkujemo u zakonskom okviru, da su legitimni naši zahtevi da ćemo i dalje štrajkovati, ali ćemo se i boriti protiv ovakvih „štrajkbrehera“ , ovakvih ljudi koji samo žele funkciju, a ne da aktivno rade kako bi zaštitili prava prosvetnih radnika – kaže Pešić.

On objašnjava da Unija sindikata prosvetnih radnika nije potpisnik sporazuma sa Vladom, jer ne pristaje na ucene.

- Nešto što je van pameti  u odnosima između poslodavca i nas sindikata  i još je van pameti da se to koristi u prosvetnom sistemu.

Ne želimo da potpišemo sporazum koji ne definiše ama baš ništa, nagoveštava mogućnost da prosvetari dobiju novčanu nadoknadu, ali ne kaže kada, već da ćemo početi pregovore od prvog juna.

Pa trebamo li od prvog juna ponovo da krenemo u štrajk? - pita se na kraju Pešić.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: