SINDIKAT UPRAVE: Idemo u štrajk!

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 13:01

Sindikat Gradske uprave u Vranju u sredu je doneo odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja.

Jelena Janković vođa je sindikata Uprave Jelena Janković vođa je sindikata Uprave

Sindikalci najavljuju da će štrajkovati svakodnevno, jedan sat počev od  minut do 12 sati, do postizanja dogovora sa gradskim rukovodstvom o povećanju plata  zaposlenih.

Jelena Janković, predsednica Gradskog odbora Sindikata uprave kaže da je u sredu pre prebrojavanja onih koji su odlučili da štrajkuju, bilo pritisaka iz SPS-a na sindikalce koji su članovi te partije da odustanu od štrajka.

Od 267 zaposlenih  štrajku se odazvalo 165 radnika Gradske uprave.

- Mi ne odustajemo od naših zahteva, prvi da nam se refundiraju sredstva  za decembar koja su nezakonito skinuta.

Nama je za decembar retroaktivno umanjena plata, a zakon to ne poznaje, jer smo u januaru dobili rešenje o smanjenju.

Drugi zahtev je da se potpiše kolektivni ugovor, da nas materijalno sagledaju po tom ugovoru, i najvažnije, šta sa onim sredstvima koja su oni primali nezakonito  za sve ovo vreme od kada je nama smanjena plata – kaže Jankovićeva.

Ona kaže da su svi zaposleni imali korektivni koeficijent  koji ih je mimo uredbe Vlade kako je kazala “dizao iz mrtvih”.

Taj korektivni koeficijent skinut je radnicima Gradske uprave, ali je kako tvrdi zadržan mimo zakona gradskom rukovodstvu.

Jankovićeva navodi da je to otkrila Upravna inspekcija koju je pozvao sam gradonačelnik, a koja je Nadzorni organ Gradske uprave i sada se čeka reakcija nadležnih institucija.

- U jednom trenutku gradonačelnik  je govoreći kako neće da ide u zatvor zbog nas i da dobija krivične prijave nama skinuo korektivne koeficijente, a njima ostavio, pritom cena rada za njih je 9.700 za nas 2.200 .

Postojeći koeficijenti su po toj ceni. Znači grubo se poigrao sa nama, jer su svi zadržali svoje plate samo smo osakaćeni mi i Uprava Banje.  

Sindikalci su spremni i da tuže grad zbog nezakonitog smanjenja decembarskih plata.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: