SINDIKAT UPRAVE: Ma kakva politika, samo preživljavamo!

Lokalne vesti - Petak 06.03.2015 - 13:48

Sindikat Gradske uprave u Vranju u u petak je okupljanjem u holu Skupštine grada nastavio jednočasovni štrajk upozorenja, iako je gradonačelnik Zoran Antić istog dana zakazao sa članovima IO sindikata sastanak.

strajk Gradske uprave u Vranju strajk Gradske uprave u Vranju

Jelena Janković, predsednica Gradskog odbora sindikata kaže da će dalje aktivnosti  zaposlenih zavisiti od ishoda razgovora, ali da od svojih zahteva neće odustati.

- Vrlo je bitno da ovi skupovi naši sa politikom nemaju nikakve veze i ja bih volela da znam pošto me je gradonačelnik lično prozvao da sam izašla iz okvira sindikalnog delovanja i prešla na politički teren da  javno kaže koja je to politika u pitanju i kojoj ja to stranci pripadam, čiju to politiku zastupam , jer ja to ne znam – kaže predsednica sindikata.

Prema njenim rečima zahtevi sindikalaca su vrlo jasni ljudski i jednostavni.

- Samo sredstva da preživimo. Nama je plata smanjena po “Vučićevom “ smanjenju, pa  po minulom radu i treće smanjenje  koje nam je zadalo najveći udarac je gradonačelnikovo, koji nas je vratio na “goli” start.

Neka se gradonačelnik drži uredbe Vlade i poštuje zakon, ali pojedinačni kolektivni ugovor dozvoljava mogućnost  da on ljudima popravi materijalno stanje.

Mi podržavamo njegove mere štednje, ali ima hiljadu načina da se uštedi, ali izgleda da je najlakše bilo da se “zavuku ruke u naše džepove” – kaže Jankovićeva.

Prema njenim rečima gradonačelnik Zoran Antić nikada Sindikatu Gradske uprave nije decidirano rekao da neće da pomogne i da ne razume zahteve sindikalaca, ali po tom pitanju još uvek ništa nije uradio.  

- Problem je što nam tri meseca govori sagledaće nas na neki način učiniće nešto  međutim previše se to oteglo, ljudi već grcaju to je već treći mesec kako smo mi na ivici egzistencije.

Po prirodi sam optimista što znači uvek se nadam dobrom, videćemo na sastanku, sve zavisi od dobre volje koju mi prizivamo već tri meseca – kaže na kraju Jankovićeva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: