SINDIKATI: Eržika mora da ode

Lokalne vesti - Utorak 16.12.2014 - 13:12

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Novi sindikat Zavoda za javno zdravlje u Vranju održali su u utorak konferenciju za novinare pod nazivom „ ZZJZ na gubilištu“.

Bahaćenje direktorke skupo košta zaposlene: Sindikalisti ZZJZ Bahaćenje direktorke skupo košta zaposlene: Sindikalisti ZZJZ

Sindikalisti su za katastrofalno stanje u toj instituciji optužili direktorku Eržiku Antić tvrdeći da je situacija  u kojoj se Zavod nalazi pred „potpunim urušavanjem“ izazvana nesposobnošću i neodgovornošću aktuelne direktorke.

Peticijom koju je potpisalo 70 odsto zaposlenih u Zavodu oni su se obratili Ministarstvu zdravlja tražeći hitan prijem i smenu aktuelne direktorke.  

Miodrag Nedeljković predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu kaže da su sindikati  Antićevoj  davali predloge kako bi Zavod izašao iz krize, ali da ona od predloga nije ništa prihvatila.

 - Materijalni položaj zaposlenih je krajnje težak i kritičan, duguje im se pet zarada a poslednja isplaćena  je junska. Predlagali smo direktorki da zamrznemo četiri zarade i da krene isplata u kontunitetu – kaže Nedeljković.   

Zavod je na ime reprezentacije za nešto više od godinu dana potrošio 2,78 miliona dinara , a na stručno usavršavanje i troškove puta 770.973 dinara dinara.

 Pare se prema navodima sindikalista bahato troše da bi vrhunac takvog ponašanja bio gubitak akreditacije za veći broj laboratorijskih analiza  jer direktorka nije imala sluha za nabavku  materijala i pružanje podrške laboratotijama.

 - Zavod je višegodišnja žrtva neodgovornosti partijski postavljenih direktora i drugih organa upravljanja Upravnog i Nadzornog odbora čiji članovi dobijaju dnevnice za nerad – kaže Jovica Stojanović predsednik Novog sindikata.

Sindikalisti su demantovali izjave direktorke Eržike Antić koje je dala gostujući na lokalnim televizijama o tome da je sindikalisti nisu pozivali na sastanke kao i o tome da ta institucija ima tehnološki višak među zaposlenima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: