SKANDAL: Petogodišnjak pobegao iz vrtića!

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 12:55

Petogodišnje dete, korisnik vrtića „Dečija radost“ u Vranju pobeglo je u petak oko 11 sati iz vrtića, ali su vaspitačice uspele da ga pronađu nedaleko od ustanove.

Petogodišnjak je pobegao iz OVOG vrtića - foto A. Stojković Petogodišnjak je pobegao iz OVOG vrtića - foto A. Stojković

Kako saznaje OK Radio, dečak je pre popodnevnog odmora izleteo iz vrtića i trčao u pravcu svoje kuće.

Prolaznica koja se u to vreme našla kod vrtića priča da su četiri vaspitačice jurile i tražile dete, ali ne zna kada i gde je dečak pronađen.

– Ja sam oko 11 sati prolazila pored vrtića kod ATD-a i videla sam kako uplakano dete istrčava iz vrtića i kreće ka ATD-u.

Nakon nekoliko minuta istrčale su i četiri unezverene vaspitačice i osvrtale su se na sve strane, ne bi li ugledale dete.

Raspitivale su se kod prolaznika da li je neko video uplakanog dečaka. Ja sam otišla i nadam se da su dete pronašle.

U svakom slučaju, skandalozno je to što su vaspitačice dozvolile da dete izađe iz vrtića. Da je o mom detetu bilo reči, ne znam kako bih odreagovala, jer su mogla kola da ga udare, moglo je da se izgubi, svašta je moglo da se desi – kaže naša sagovornica.

Zamenica direktora predškolske ustanove „Naše dete“ Vesna Terzić potvrdila je da je dete pobeglo iz vrtića „Dečija radost“ uz napomenu da će biti preduzete sve mere u skladu sa pravilima ustanove.

– Informacija je tačna i mi smo već uzeli izjave vaspitača. Preduzećemo sve ono što nalaže Statut ustanove. U to vreme deca iz svojih kaseta uzimaju rančeve i spremaju se za popodnevni odmor.

On je taj trenutak iskoristio i izašao iz vrtića. Vaspitačica je odmah primetila i krenula za njim, ali je on, dete kao dete, trčao.

Sve vreme ga je pratila vaspitačica i sve je u redu i sa detetom i sa roditeljima. Izjave su napisali radnici vrtića i postupićemo u skladu sa aktima Predškolske ustanove – kaže Terzićeva.

Na pitanje novinara zašto vrata vrtića nisu bila zaključana Terzićeva tvrdi da su vrata svih vrtića uvek zaključana, ali da su u to vreme otvorena zbog međusmene.

Kako kaže, vrata su otključana i oko 13 sati zbog dece koja su na četvorosatnom boravku u vrtićima.

– Odluka o zaključavanju vrata se strogo poštuje u svim vrtićima, to tvrdim. U ovom slučaju je dete samo iskoristilo trenutak kada vaspitači dolaze u smenu i kada vrata moraju biti otvorena – kaže na kraju zamenica direktora Vesna Terzić.

 

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

copyright
OK RADIO D.O.O.


      
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: