SKANDAL U MEDICINSKOJ: Predavala sa LAŽNOM DIPLOMOM!

Lokalne vesti - Četvrtak 26.05.2016 - 12:14

Zdravstvena inspekcija u Vranju ispituje autentičnost diplome Elizabete Georgijev, doskorašnje profesorke ovdašnje Medicinske škole, saznaje OK Radio.

Medicinska ne može bez skandala. FOTO A. Stojković/OK Radio Medicinska ne može bez skandala. FOTO A. Stojković/OK Radio

Čitava afera otvorena je u trenutku kada je ova profesorka prijavljivala stručni ispit a “neko” je primetio nelogičnost potpisa rektora i dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, jer njih dvojica nikada nisu u isto vreme bili na funkcijama ispod kojih su na “diplomi” potpisani.
 
Čitav slučaj potom je prijavljen Lekarskoj komori Srbije.

Profesorka Georgijev je nedavno dala otkaz u Medicinskoj uz obrazložnje da odlazi u inostranstvo, potvrdila je direktorka te škole Gordana Jovanović.

U pravnoj službi Lekarske komore za jugoistočnu Srbiju potvrđeno je da je ovaj slučaj otkriven i prijavljen, kao i da je prosleđen Lekarskoj komori Srbije na dalje postupanje.

Vesna Jovanović, direktorka Lekarske komore Srbije, kaže da Elizabeta Georgijev nije nikada bila član ove institucije.

- Ona je krajem prošle godine aplicirala da postane član i dobije licencu, ali su naši službenici primetili da ta diploma koju je ona dostavila ne liči na nešto što je uobičajen izgled diplome Medicinskog fakulteta.

Po službenoj dužnosti, Komora je  poslala upit dekanatu Medicinskog fakulteta u Nišu, odakle su stigle nezvanične informacije da se radi o osobi koja je upisala fakultet, ali da nema daljih podataka o njenom studiranju.

Oni su to nama prosledili kao pravnom licu, a mi smo to uputili nadležnim organima, policiji i zdravstvenoj inspekciji - pojašnjava  doktorka Jovanović.

Ona dodaje da Georgijev nije upisana u imenik  Lekarske komore,  obzirom da postoji ta sumnja da diploma nije validna.
- Ona nikada pre nije bila član Komore, pa tako nemamo dalje ingerencije nad njom, jer nije naš član.  

Konačni sud o tome daće nadležni organi koji se bave proverom toga da li je nešto falsifikovano ili ne.

Mi smo posumnjali, proverili na fakultetu,  a za dalje, sve smo prosledili nadležnim institucijama - navodi doktorka Jovanović.

Direktorka Medicinske škole u Vranju Gordana Jovanović kaže da se u školi među profesorima priča da Georgijev nema autentičnu fakultetsku diplomu, ali da ona ne zna da li je to tačno.



- Ja nemam takvo saznanje o tome. Ona je dala otkaz i planira da ide van zemlje, a ja sam u to vreme bila službeno odsutna.  

Kada je ona zaposlena ja nisam bila direktor, a kasnije  uopšte nisam gledala tu dokumentaciju - navodi direktorka Medicinske škole.

Ona dodaje da je Georgijev bila dobar radnik, da je bila omiljena među decom i da za njen rad ima samo reči hvale, mada neki od profesora o tome imaju i drugačije, sasvim suprotno mišljenje.

Elizabeta Georgijev ostala je nedostupna za komentar ovog događaja.

Na broj telefona koji je prijavila u školi, nije bila dostupna. Niko od kolega, a ni direktorka Jovanović, nisu mogi da kažu gde se trenutno nalazi.

- Od kada je dala otkaz, ne znam ništa o njoj. Nemam  nikakav kontakt.

Ne znam da li je u zemlji, ali ni da li je otišla u inostranstvo, kao što je najavila - navodi direktorka Jovanović.

Prema saznanjima OK Radija u Medicinskoj školi, nekadašnjoj profesorki Georgijev, ostalo je još 15 nepoloženih ispita na Medicinskom fakultetu u Nišu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: